The Quiet Girl (2022)

Skrevet og regissert av Colm Bairéad

Vi er på landsbygda i Irland, på åttitallet. Niårige Caits mor er gravid igjen og vi får vite at Cait skal tilbringe sommeren på en gård hos barnløse slektninger. Faren hennes leverer henne til ekteparet som virker glade for å få henne på besøk. Hun får sitt eget rom, og det er litt guttetøy hun kan bruke inntil de rekker å dra til byen for å kjøpe litt nytt.

Kona i familien tar seg av Cait, og viser henne kjærlighet på en varsom og rørende måte. Mannen er mer distansert, han holder på med gårdsarbeidet og tar mindre kontakt med Cait. Dette endres etter en dramatisk episode da han tror Cait er i fare, og de knyttes sterkere sammen utover i filmen.

Filmen handler om denne sommeren, og om relasjonen som bygges mellom Cait og «fosterforeldrene».

Dette er ikke en film med store fakter eller dramatisk handling, selv om det er episoder der vi holder pusten. Det er en film som handler mer om følelser og stemninger. NRKs anmelder skriver: «Denne filmen manipulerer følelsene dine åpenlyst – og det fungerer helt klart etter hensikten!»

Den er vakkert filmet, og utrolig godt spilt. Språket er stort sett irsk, selv om det er noe engelsk innimellom. Filmen har fått mange nominasjoner og priser, og det er i det hele tatt en imponerende debutfilm fra Colm Bairéad.

Boka er basert på kortromanen Tre lys av Claire Keegan (Foster på engelsk). Denne anbefales også på det sterkeste, og kan lånes på biblioteket.

Er The quiet girl inne på biblioteket?

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 2: Utlånt, forfallsdato 15/07/2024

Høvik. Voksenavd.

  • Eks. 1: På hylla, plassering DVD DVD

Bestill tittelen i Bibliofil

Translate »