Fly, sommerfugl av Annicken R. Day

Når reiselysten slår til og det ikke er mulig å reise i fysisk forstand er jeg glad for å kunne reise i bøker istedet. I «Fly, sommerfugl» reiste jeg med Maya til Kaua’i, den eldste av øyene på Hawaii. Maya er salgssjef i IT-selskapet TechnoGuard, og hun er på full fart mot forfremmelse til salgsdirektør med eget hjørnekontor. Å være en ambisiøs kvinne i et mannsdominert arbeidsmiljø krever at hun jobber døgnet rundt, og presset på at hun skal kunne vise resultater er enormt.

I forkant av et ledermøte oppdages det en sikkerhetsfeil i produktene deres, som potensielt kan koste firmaet milliarder. Maya blir sendt som firmaets representant til en konferanse på Kaua’i, der hun skal overbevise de besøkende om å investere i TechnoGuard før feilen blir offentlig. Da hun står på scenen med en presentasjon full av løgner tar hun et valg som får store konsekvenser for karrieren hennes.

Etter konferansen blir Maya nødt til å ta et oppgjør med drømmene og ambisjonene sine. Hun blir på Kaua’i og leier et hus ved stranden, og det viser seg at hun kan lære mye av menneskene hun blir kjent med der. Gradvis tilpasser Maya seg den avslappede livsstilen som øya innbyr til. Samtidig får hun nytt perspektiv på hvordan hun egentlig vil jobbe, og at noen ting i livet kanskje er viktigere enn hjørnekontor og høy status. Filmen «South Pacific» fra 1958 fungerer som en rød tråd gjennom store deler av boken, fra Maya ser den med moren som liten til hun kommer til stranden der hvor filmen ble spilt inn.

Boken er proppfull av fristende beskrivelser av Kaua’i og et aldri så lite kjærlighetsdrama, men den har også masse tips til selvutvikling både privat og i karrieresammenheng. Forfatteren er helt tydelig opptatt av å utvikle seg både som menneske og leder, og det er ikke helt utenkelig at hun har skrevet inn en del av seg selv i Maya. Annicken Day er født og oppvokst i Norge, så selv om hun skriver på engelsk har hun sneket inn «Barn av regnbuen» og riskrem til jul i Mayas opphold på Kaua’i. Boken er lettlest og underholdende med godt driv, og jeg satt igjen med lyst til å bli en litt bedre utgave av meg selv.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »