En glo i asken av Sabaa Tahir

For 500 år siden okkuperte Militantene de Lærdes rike, og gjorde de Lærde til slaver. I et samfunn preget av vold, undertrykkelse og slaveri prøver Laia og familien å gå mest mulig under radaren. Laias besteforeldre tar imot pasienter, selger syltetøy og gjør det de kan for å få endene til å møtes. Foreldrene til Laia og broren Darin var i motstandsbevegelsen, og ble drept for noen år siden. Det er et vanskelig liv, men de har hverandre. Helt til den kvelden en Maske, en Militant elitesoldat, arresterer Darin for forræderi og dreper besteforeldrene deres. Laia klarer med nød og neppe å flykte, og oppsøker motstandsbevegelsen for å få hjelp. De tilbyr å hjelpe henne å befri Darin, men mot en pris: Laia må bli spion for dem i Svarttind; det beryktede militærakademiet til Militantene.

I Svarttind bor Elias, snart ferdig utlært som Maske og en av de beste soldatene i sitt kull. Han har overlevd 15 år med ekstrem trening under grusomme forhold, der rømningsforsøk straffes med døden, og nå er det bare noen dager til han og resten av klassen får sølvmaskene sine og kan nyte makten og statusen det gir. Elias har bare noen dager på seg til å fullføre flukten han har planlagt i flere måneder.

Veiene til Laia og Elias krysses i Svarttind, og gradvis veves skjebnene deres sammen. Kan de holde gloen som tenner opprørsilden, og gjør slutt på århundrer med tyranni?

Dette er første boken i en spennende fantasytrilogi der vi følger Laia og Elias, som har fortellerstemmen i hvert sitt kapittel. Sabaa Tahir har skapt et univers som kan minne om både Romerriket og Game of Thrones, men dette er ingen rip-off. Historien er medrivende, dialogen flyter godt, og det er vanskelig å legge fra seg boka når du først har plukket den opp.

Alle tre bøkene har kommet ut på engelsk, men foreløpig er det bare den første som er oversatt til norsk, så her er det mye å glede seg til.

Her kan du låne dem på norsk og engelsk.

Translate »