Spøkelseshusets hemmelighet av Kristina Ohlsson

Alt begynte med snøstormen. Det var Alba sikker på. Først kom snøen, og så skjedde alt det andre.

Det nærmer seg julaften og snøen laver ned. Alba og lillesøster Ellen tilbringer den siste uken før jul hos onkel Baltzar i Stjernedalen, mens moren og faren er hjemme og gjør alt klart for å flytte inn i nytt hus. Det er meningen at de skal komme til julaften, men de store snømengdene truer med å isolere den lille byen.

Lukten av pepperkaker og knekk fyller huset, og jentene gleder seg som bare det, men uroen for at foreldrene ikke skal rekke fram i tide legger en demper på julestemningen. For å muntre opp barna har onkelen kjøpt et gammelt dukkehus på auksjon. Et miniatyrhus i fire etasjer med glassdører og håndlagde møbler. Snekkeren var visstnok en ensom og ulykkelig mann som hatet julen, men elsket å lage små kopier av husene i Stjernedalen.

Huset plasseres i jentenes soverom, og allerede første natta begynner det å skje underlige ting. Alba våkner av barnestemmer som hvisker: Tenk om Samleren kommer tilbake i år. Ikke vær redd, det verste har allerede hendt. Hvor i all verden kommer stemmene fra? Og hvem har fyrt opp i kakkelovnen i miniatyrhuset?

Alba finner et brev som forteller at barn gjennom tidene har forsvunnet fra Stjernedalen, alltid ved juletider og før de har fylt 10 år, og hver gang i et forrykende uvær. Alt tyder på at Samleren er tilbake og at den 7 år gamle lillesøsteren er i stor fare.

Hun trenger å betro seg til noen, men onkelen tror verken på gjenferd eller gamle rykter. Arne i leketøysbutikken virker som en hyggelig mann, og hva med Spøkelsesdamen? Hvem kan hun egentlig stole på? Alba må gjøre alt hun kan for å redde Ellen før tiden renner ut.

Kristina Ohlsson er kjent for spenningsbøker med litt uhyggelig og overnaturlig tematikk. Spøkelseshusets hemmelighet anbefales en bokslukende 9-12 åring.

Lån boka her! Den kan også lånes som e-bok og e-lydbok i appen vår Bookbites.

Translate »