I En himmel full av skyer av Arne Svingen møter vi Henrik som får vite at han skal dø av kreft og bestemmer seg for å redde verden før han dør.

Denne humoristiske ungdomsboka handler om Henrik, broren Bredo og Sofie som gjør alt de kan for å redde verden og miljøet. Henrik er en gutt på 11år som bor i Bærum. De møter statsministeren, er på TV og demonstrerer for et bedre miljø.

Denne boka passer for 11-13 åringer fordi boka er ikke så tykk og det er passe stor skrift. Den er enkel å lese fordi den har et lett språk å forstå. Men allikevel passer den ikke til de minste fordi den handler om døden, miljøvern og andre alvorlige saker. Boken har også mange fine beskrivelser på hvordan folk har det. Det er en side med engelsk, men det er ikke så vanskelig å lese.

Boken kan være lærerik fordi den gir oss fakta om miljøet, som er bra. Det er noe man kan engasjere seg i fordi det er vi som skal arve jordkloden fra de voksne. Den handler også om at det er viktig å ha venner som kan hjelpe deg og støtter deg. Et av stedene i fortellingen gikk det sakte fordi det var ikke spennende på en liten stund, men ellers var boka spennende nesten hele tiden. Boken er spennende fordi de gjør ting som kan gå veldig galt og ting de ikke vet om de får lov til å gjøre. I tillegg til at den er spennende er boken også morsom fordi de finner på mange rare ting som for eksempel når setter en røykmaskin inne i huset til statsministeren.

Elev fra Eiksmarka skole

Bestill boka her
Bestill lydboka her

Translate »