De tre heter Esther DeGroot, Daisy Wooton og Susan Ptolemy. De har nylig begynt å studere ved University of Sheffield, og gjennom en rekke tilfeldigheter blitt nære venner tross sine forskjeller. Gothen Esther er utadvendt, flørtete, og omgitt av drama. Daisy er tidligere hjemmeskolert, og har en ganske naiv innstilling til verden. Susan er guttejenta som alltid har en sarkastisk kommentar på lager, og bryr seg lite om hva andre synes om henne. Nå høres det kanskje ut som at «Giant Days» er en serie med endimensjonale karakterer, men dette er bare en brøkdel av hva som kjennetegner disse jentene. De er komplekse og i stadig utvikling, slik man gjerne er i studietiden når det er nye inntrykk rundt hvert hjørne. I serien følger vi Esther, Daisy, Susan og studiekameratene deres gjennom universitetstilværelsen med alt den innebærer av små og store episoder, dramatikk, humor og kjærlighet.

«Giant Days» er skapt av John Allison, og startet som en internettbasert spin-off av hans serie «Scary Go Round». Etter en periode med selvpublisering ble «Giant Days» plukket opp av amerikanske Boom! Studios. Denne anbefalingen er basert på første bind av hardcoverutgaven av «Giant Days», som inneholder volum 1-8 i tillegg til en korthistorie og deler av den selvpubliserte serien. Lissa Treiman har illustrert kapittel 1-6, mens Max Sarin står for kapittel 7-8. Overgangen mellom de to illustratørene er merkbar, men ikke forstyrrende. De har hver sin stil, og fargeleggingen (ved Whitney Cogar) er ulik i de to bidragene, men begges illustrasjoner kler historien. For meg er høydepunktet med begge illustratører hvor godt de fanger karakterenes ansiktsuttrykk.

«Giant Days» er gjennomsyret av lun humor og karakterer man blir glad i. Dessuten er det forfriskende å få skildret et studiemiljø i England, når det vanligvis er de amerikanske læringsinstitusjonene som gjennomsyrer populærkulturen. Du finner en smakebit på serien her: https://boom-press.com/media_files/GiantDays_01_PREVIEW.pdf

Bestill første bok i serien fra Bærum bibliotek

Translate »