Motorpsycho – The Crucible

Motorpsycho er tilbake igjen med oppfølgeren til det fantastiske albumet «The Tower(2017)». «The Crucible» fortsetter på mange måter i det samme sporet som forgjengeren, heldigvis for oss! Personlig setter jeg veldig stor pris på retningen bandet har tatt i det siste, med symfonisk rock, tett opp til progrockstorheter som King Crimson, Rush og Yes, uten å plagiere eller «miste seg sjæl» på veien.

«Psychotzar» er sangen som får æren av å åpne ballet, med stonerriff og gong-gong! Det låter faktisk ikke så langt unna mine gamle psykedeliahelter WE til tider. Som vi har blitt vant til med Motorpsycho, tar gutta seg god tid med låta og rekker innom et par gitarsoloer, en rekke overganger og build ups/break-downs før vidunderligheten klokker inn på 8:43. Bandet består som på «The Tower» av Bent Sæther, Hans Magnus Ryan og Thomas Järmyr, sistnevnte var nyansatt trommeslager på forrige skive, men på denne får han virkelig «slått løs». Det er spesielt noen fills og overganger på andresporet «Lux Aeterna» som fører tankene til Michael Giles trommespill på monsterlåta «Court of the Crimson King (1969)». Helt fantastisk samspill er det mellom trioen til tider.

Er du keen på å høre et vilt fett bassriff? Sett på tittelsporet «The Crucible». Her går det så vanvittig unna og groover sykt bra! Bent Sæther må jo være Norges kuleste rockebassist. Så skifter låta retning og glir over i noen Fripp-ete unisone riff og slik ruller det organisk og deilig videre. Det å beskrive så «fri» musikk som Motorpsycho lager, er en vanskelig øvelse, få temaer repeteres og arrangementene er i konstant utvikling gjennomgående. Her må det rett og slett lyttes på egenhånd!

«The Crucible» er produsert av selveste Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Michael Jackson, U2) og norske Deathprod (Helge Sten). Resultatet er et fantastisk lydbilde, spekket med kule synther, orgel og fløyte traktert av Lars Horntvedt.  Hele albumet består av tre låter, man trenger ikke mer. Motorpsychos sanger har plenty av deler og partier, så lytteopplevelsen blir aldri monoton eller intetsigende. Hvis du liker progrock eller Motorpsycho, må du nesten sjekke ut «The Crucible», hvis ikke gjør du deg selv en bjørnetjeneste!

Trykk her for å låne Motorpsycho – The Crucible

 

Translate »