«Mamma skulle få et nytt hjerte. Og han het Kristian», skriver Helene Uri i første setning i romanen sin: «Katalog over mine menn».

Hovedpersonen, Margrete Ecker har fått beskjed at det  endelig fantes et hjerte til henne. Vanligvis holdes identiteten til donoren strengt hemmelig. I romanen avsløres donorens navn, ved en tilfeldighet.

«Katalog over mine menn» er en fortelling om den 52-år gamle Margrete. Hun er en sterk kvinne og en velstående eier av Galleri Ecker fra Oslo vest.  Historien til Margrete fortelles aldri fra hennes perspektiv, men gjennom synsvinklene til menn som er eller har vært  en del av hennes liv: sønnen Sverre, ekselskeren Gunnar, snekkeren Kai, hjertespesialisten dr. P. Inn fra sidelinja kommer også trafikkofferet og hjertedonoren Kristian og Kristians sørgende far.

Dette er fortelling om kjærlighet, men det er ingen enkelt kjærlighetshistorie. Boken er skrevet i et rikt, bevegende språk. «Lingvisten Uri briljerer ved å gi de ulike jeg-personene tilpassede sosiolekter og språkvendinger. En nynorsktalende far, en persiskfødt lege, en 25-årig lillehamring og en urban snekker gis alle særpreg gjennom språket» konkluderer Inger Bentzrud for Dagbladet.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Finnes også tilgjengelig som e-bok i BookBites

Translate »