Jo har skjedd av Kristine Rui Slettebakken.

Frida bor sammen med pappa. Nå har «Post i butikk» flyttet inn sammen med dem. Frida savner mamma så det gjør vondt, så vondt at hun nekter å snakke med noen om det. Dessuten har vennen Maja plutselig startet på turn og begynt å henge med Marthe med H. Frida føler seg stengt ute fra de kule jentene…som har det så sykt gøy sammen. Når det blir for mange vanskelige følelser inne i Frida må hun spurte, og hun spurter superraskt ut på idrettsbanen.

En dag starter en ny gutt klassen. Jo har langt rødt skjerf, og han vil gjerne bli kjent med Frida. Da begynner plutselig hjertet til Frida å spurte litt også!

Boken har humor. Den er litt trist og sår også, men veldig fin – når alt blir bra til slutt!  Anbefales fra 10 år.

Bestill boken fra Bærum bibliotek

 

Ragnas hemmelighet av Ingrid Melfald Hafredal.

Julie 12 år må ta farvel med venner, skole og livet i Oslo. Hun må forlate det kjente og trygge, fordi foreldrene skal realisere drømmen om et rolig liv på landet.
På den nye skolen kjenner hun ingen. Hun vet at det tar tid å bli kjent, men det er likevel skikkelig kjipt. Så da blir det en stor trøst når foreldrene overrasker henne med en god og myk valp.
I nabohuset bor det en mystisk mann sammen med datteren Ragna, som hun hører ekle rykter om. Og når det er gruppearbeid i klassen, bestemmer læreren at Julie må samarbeide med Ragna…snakk om uflaks!

Spennende bok om ny start, mørke hemmeligheter og vennskap.  Anbefales fra 10 år.

Bestill boken fra Bærum bibliotek

Begge bøkene finnes også som e-bok og lydbok i Bookbites.


					
Translate »