Ljå av Neal Shusterman.
Citra og Rowan befinner seg i et perfekt fremtidssamfunn, en verden der alle sykdommer er utryddet. Menneskene lever evig og kan selv bestemme når de ønsker å bli f.eks. 25 år igjen.
Dette kunne lett ha ført til overbefolkning, men er blitt løst ved at man kan bli sanket. Det er Ljåene som har fått det ærefulle oppdraget å sanke (les drepe) mennesker fra alle samfunnsklasser, raser og alder.
Ljåene har stor respekt og deres ord er lov, de kan også dele ut immunitet ved at menneskene kan få kysse ringen de bærer. Mot sin vilje blir Citra og Rowan plukket ut til å bli lærlinger.
Men ønsker de virkelig å bli Ljå, og er det plass til begge to?
Anbefales for deg over 13 år som tåler mye blod.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Slutten av Mats Strandberg.
Det er sommer og verden virker nesten som før for 17-åringene Lucinda og Simon. Men de har dårlig tid, for de vet at verden går under om fire uker. HJELP!
Hva vil de bruke den siste tiden til, og hvilke valg kommer de til å ta???
En spennende dystopi hvor man filosoferer over hvem man er og om hva vi mennesker gjør med kloden vår.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Splintret av Neal Shusterman.
I en verden der «Livsloven» er innført er det forbudt å ta abort. Men foreldre som er lei av plagsomme tenåringer kan velge å  «gi dem bort» til organdonasjon. Connor oppdager at dette er planen til hans foreldre, så han velger å rømme…

BESTILL SERIEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

 

Uglies av Scott Westerfeld.
Når du fyller 16 år får du endelig flytte fra Stygg-by til Pen-by. Der gjennomgår du en skjønnhetsoperasjon, og kan være med å feste og ha det gøy sammen med alle supermodellene. Men er det bare utseendet som blir endret på? Tally oppdager at pen-verdenen har en bakside. Dette er den første boka i trilogien om kroppskulturen.

BESTILL SERIEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Translate »