Kammerpiken

Ihuga filmfans kjenner regissør Park Chan-Wook som et spennende og som regel bunnsolid regissørnavn, med spesiell interesse for skrekk, det gotiske og det dystre i mennesket – alt formidlet i originale og svært underholdende filmer som Oldboy, Lady Vengeance og Stoker. Sistnevnte var et usedvanlig vellykket førstegangsforsøk på engelspråklig film for Park, men for sin neste film returnerte han til sitt hjemlige Korea for en adaptasjon av Sarah Waters’ viktorianske spenningsroman Renkesmed.

Handlingen fra boken er satt fra England til et Japan-okkupert Korea. Vi møter Sook-hee, en ung jente som har fått en ny stilling hos en fin japansk frøken i en avsidesliggende herregård. Frøkna bor sammen med sin onkel og har aldri forlatt området i voksen alder. Men seeren forstår raskt at Sook-hee ikke er den uskyldige kammerpiken hun gir seg ut for å være, og alt kompliseres ytterligere når farlige følelser oppstår mellom de to unge kvinnene.

Kammerpiken er en psykologisk thriller full av overraskelser. Den låner grådig fra de engelske, gotiske romanene som også var en innflytelse på Waters’ Renkesmed helt uten å miste sitt koreanske særpreg. Her er det romantikk, erotikk, skrekk og spenning, fra en av vår tids dyktigste filmskapere.

Bestill filmen fra Bærum bibliotek

Translate »