Underlige ting skjer i skjærgården i Østersjøen utenfor Sverige. En dag skal klassen til Tuva ha orientering, men tåka er så tykk at du så vidt kan se og høre ting. Axel går selvfølgelig med Rasmus, han som begynte i klassen hennes for en stund siden og Tuva går alene. Etter at Tuva har funnet den første posten ser hun Rasmus. Han går hypnotisert bort til noen svevende lys. Hun drar Rasmus til seg og begge faller. Når Rasmus kommer ut av transen er det første han sier -hvor er Axel? Axel er den fjerde som har forsvunnet denne høsten. Er det noen eller noe som har tatt han og hvem eller hva er det som har tatt han.

Jeg likte boka fordi det var en liten blanding av krim og grøssebok som jeg liker og jeg følte at jeg ble veldig dratt inn i boka fordi det alltid skjedde noe spennende og noen ganger litt uforventet. Og mysteriumene i starten ga meg virkelig lyst til å lese mer. Jeg greide virkelig å leve meg inn i boka og se for meg alt som skjedde fordi alt ble beskrevet og ble skrevet på en veldig bra og forståelig måte.

Prologen var veldig spennende, måten det ble beskrevet på fikk det til å høres ut som om havet levde og var en person. Hva/Hvem som hadde tatt Axel overrasket meg. Jeg syntes boken passer for gutter og jenter mellom 11-14 år fordi det kan være litt vanskelig å forstå for de yngre, og det er jeg ikke tror det er så mange eldre som liker akkurat sånne bøker.

Elev fra Eiksmarka skole. 7. trinn

Bestill boka fra Bærum Bibliotek

Translate »