DuckDuckgo er mest kjent for at den ikke samler privat informasjon om deg, men den gir også riktig gode treff. Se nettguiden Andre søkemotorer og sjekk lenkene. Duck vinner stadig nye brukere og tilhengere, og på nettet deles finesser. Denne gangen er det teknologisiden MakeUseOf som har samlet åtte tips som kan være nyttige, se også kommentarene. Tipsene er ikke helt nye, men kan passe nå i forbindelse med relansering av nettguiden.

I første omgang falt jeg for hvor enkelt det er å lage egne qr koder. Skriv qr og for eksempel en nettstedadresse, eller hva som helst annet i søkefeltet, og vips, så har du en qr kode.

HVIS DU KOMMER TIL Å SKRIVE NOE MED BARE STORE BOKSTAVER, ELLER VIL GJENGI EN TEKST MED STORE BOKSTAVER MED små bokstaver, SÅ ER DET BARE Å LIME DEN INN I SØKEFELTET MED KOMMANDOEN  lowercase først. Og omvendt, bruk uppercase.

Et sentralt tips som går igjen i alle omtaler av Duck, er selvfølgelig !bangs som lar deg søke direkte i andre nettsteder, f.eks  !yt  etterfulgt av søkeord gir deg treff i  You Tube. Eller ganske fiffig, !sp søkeord gjør oppslag i Startpage som søker helt privat i Google.

«As much as you love Google, if you wish we could end Google’s search monopoly, do your bit for the cause by choosing an alternative primary search engine. DuckDuckGo makes a great candidate for that job. If you use it already, see how you can use it better.
Opting for a search engine like DuckDuckGo is a small step toward ditching big business to protect your privacy. Ask yourself what else you can do on that front.»

Jeg er nok ikke helt der enda, men Duck er en glimrende nummer to og et nødvendig bekjentskap!

Flere nyttige tips finner dere i bloggposten.

Tilbake til Nettguiden

Translate »