På vei mot toppen av Angie Thomas. Seksten år gamle Bri vil battle. Hun vil inn i ringen og rappe.  På gatas språk. På sine premisser. Hun vil være Bri, ikke bare datteren til faren, som var en kjent rapper, drept på gata av en annen gjeng. Farens død ble for tøff å takle for moren, så hun leverte begge barna til besteforeldrene, og forsvant inn i rusen der hun ble i seks år. Da kommer hun tilbake til livet som mamma. Eller Jay, som Bri kaller henne. Bri bor i det ”svarte strøket”, der det ikke er så mange valg å ta. Fattigdommen er stor for de fleste, og mulighetene er ikke mange. Hver morgen går det buss fra Garden Heights til en skole hvor det går flest hvite, privilegerte ungdommer. På den måten skal alle få samme muligheter, men er det egentlig slik?
Hvorfor er det bare de med mørk hudfarge som blir ransaket og lagt i bakken av væpnede vakter om morgenen, mistenkt for å ha med både våpen og dop? Metalldetektoren må de igjennom alle sammen.

Bri er lei av urettferdigheten. Hun vil si ifra og hun vil opp til toppen. Den veien er hard og bratt, og det finnes noen som ikke vil at hun skal nå dit. Allikevel er hun på vei. På vei mot toppen, og ingenting kan stoppe henne.

Dette er Angie Thomas andre bok.  Du har kanskje lest The hate U give som kom ut i 2017? Den kan du lese mere om Her

Lån boka på biblioteket. Finnes også som E-bok

Translate »