Juvelen av New York av Ella Carey (2021)

Manhattan, New York høsten 1942: Lily Rose, en ung overklassekvinne har jobbet seg opp til assisterende kjøkkensjef på luksusrestauranten Valentino’s. På jobben finner hun tonen med kollegaen Tom Morelli, en kjekk og dyktig italiensk-amerikaner – til tross for at hun nærmest er forlovet med barndomsvenn og rik arving Nathaniel Carter. Da flere av de mannlige restaurantansatte blir sendt i krigen, får Lily og de andre kvinnelige kollegaene sitt livs sjanse til å vise at kvinner kan. Dessverre legger moren Victoria hindringer i veien for Lilys drømmer: At kvinner arbeider i krigstid, er akseptabelt. Men jeg vil ikke ha noe av at du blir karrierekvinne.

En varm, underholdende og lettlest historisk roman der kvinnene har hovedrollene. Selv om du møter mange forskjellige karakterer, og deler av boka er tilbakeskuende, er hovedhistorien med Lily tydelig og lettflytende. Det samme gjelder språket, som veksler mellom fortellende og dialogisk. I tillegg til Lilys historie, får du høre om moren Victoria, bestemoren Josie, og moren og søsteren til Tom, italienske immigranter fra Sicilia. Kjærligheten til mat og matlaging er essensiell i boka. Andre ingredienser er romantisk kjærlighet og utfordringene mellom generasjoner, klasser og kjønn.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Boka finnes også tilgjengelig som e-bok i BookBites

Forfatter Ella Carey skriver på bloggen sin https://www.ellacarey.com/ at hun er lidenskapelig opptatt av historier om spennende kvinner i historien og i vår tid. Hun har utgitt flere historiske romaner på engelsk. Juvelen av New York er hennes første utgivelse på norsk.

Flere romaner om matlaging kan bestilles fra Bærum bibliotek

Translate »