Orkansesongen og stillheten av Ann-Cathrine Riebnitzsky

Jeg har strevd en stund med å finne en bok som fenger, må jeg innrømme. Håpefull lot jeg meg friste av dette lekre bokomslaget til å lese en forfatter som var helt ny for meg. Og endelig! Denne romanen tok raskt tak. Herlig å kjenne leselysten våkne i møte med en tekst som lever!

Scenen i boken er en liten landsby utenfor København rett ved det fiktive dyrereservatet Ludme Tigerpark. Handlingen fører oss også til Sør-Amerika. Et rikt og levende persongalleri knyttet til de rundt 50-årige venninnene Monica og Beate befolker boken. Alt er friskt og romslig fortalt på dansk vis.

Monica er prest og lykkelig gift med astrofysikeren Johan. Deres lange samliv har fremdeles gnisten, kjærligheten og de gode samtalene i seg. I starten av romanen skal de begge på jobbreise, men til hvert sitt land i Sør-Amerika. Hun til Guatemala. Han til Chile. Hennes reise blir uventet dramatisk og kort. Hun må raskt reise tilbake til Danmark fordi hun blir vitne til at Nory, en farlig narkobarons datter, virkeliggjør drømmen om flukt mot det forgjettede USA. Her kommer orkanelementet kraftig og spennende inn.

Beate er forsvarsadvokat og fremdeles i sorg over å ha mistet sin mann i en bilulykke to år tidligere. Hun var selv med i bilen og føler skyld for ulykken. I starten av boken prøver hun å koble av ved å gjenoppta sin fritidsaktivitet som jeger i dyrereservatet. De må holde dåhjortbestanden nede. Jakten foregår med pil og bue. Politimannen Hans er en sikker og trygg jaktkamerat som er god med buen. Her i parken kommer stillheten og nærheten til dyrene inn som et vakkert element.

Monica og Beate treffer gjennom sine yrker mennesker i vanskelige og dramatiske livssituasjoner. To unge narkolangere og faren til en voldtatt ungjente er blant de som står for spenningen i boken.

Nå har jeg lyst til å lese mer av forfatteren. Gleder meg nå til å ta fatt på hennes forrige bok Forbannede yngel! Hun har også skrevet Kvindernes krig fra sin tid som yrkesmilitær i Afghanistan.

Klikk og bestill forfatterens bøker hos Bærum bibliotek. Et par har vi også på dansk.

 

Translate »