Endelig fredag igjen, og på høy tid at vi kommer med nye tips til god musikk du kanskje ikke har hørt ennå. Det er rocketungt i musikkavdelingens ører, så her finner du mye fart og gode rytmer.

Denne gangen byr vi blant annet på et gjenhør med en død vokalist, Mark Linkous fra Sparklehorse, fra den ferske utgivelsen Bird Machine. Et album som kan stå igjen som et av årets beste, 13 år etter at han forlot verden. Det må sies å være litt av en prestasjon.

Norske artister og band som er representert på lista er tuvahalseband, Kristi Brud, Stein Torleif Bjella, nonne, Bikelane, Hedvig Mollestad, Mayflower Madame, Sunshine Reverberation og Moonpedro and the Sinking Ship. Sistnevnte er bandet til forfatteren Pedro Carmona-Alvarez, som også er aktuell med ny roman, Chiquitita. Og vi må jo ha med Kaizers Orchestra, når de har kommet med nye toner i forkant av høstens mange konserter.

Ellers har vi med gode, gamle Wreckless Eric, som har laget et knakende godt album og den mye yngre Olivia Rodrigo, som har fått gnistrende omtaler for sitt nye album. Vi gjentar gjerne oss selv fra tidligere: len dere tilbake eller frempå, grav frem hodetelefonene eller smekk høyttalerne på 11 og kos deg med ny musikk. God helg!

 

 

Translate »