Death Punk, John Carpenter og Nietzsche

 

I dag tenker jeg å trekke frem et album som har tint opp denne vinteren for min del… seriøst, det holder med snø nå. Norges feteste rockeband gjennom tidene…

 

Turbonegro – «ROCKNROLL MACHINE»

«ROCKNROLL MACHINE» er Oslorockerne Turbonegro eller Turbonegers andre utgivelse med Tony Sylvester på mikken. Sylvester tok over for hele Norges favorittscientolog og TV-kokk Hank von Helvete i 2010, og har gitt bandet en viktig vitamininnsprøyting i form av energi og vokaltrøkk. På sitt andre album med Turboneger har han funnet seg enda mer til rette i rollen sin, og det låter mer Tony Sylvester enn Lemmy, slik det til tider gjorde på «Sexual Harassment».

Turboneger har alltid vært kjent for å stjele av rockens rikholdige skattkammer, fra The Stooges, Ramones, Alice Cooper for å nevne noen. På «ROCKNROLL MACHINE» bytter de ut nasking med bankran og forsyner seg grovere enn noen gang tidligere, her snakker vi AC/DC-riff, Van-Halen synther og en sekvens i låta «Hot for Nietzche»(for øvrig en genial låttittel) som så å si er en tro kopi av introen til «Won’t get fooled again» av The Who. Gutta stjeler dog så åpenlyst og med så mye glimt i de sminkede øynene at det hele blir mer en hyllest til rocken, enn noe kalkulert ripp-off. Så låter det så fett at samma f…

Turboneger holder seg tro til formelen sin, her får du plenty av pseudo-intellektuelle groviser, stereotyper og nihilisme, men musikalsk låter de større enn på forgjengeren «Sexual Harassment». Dette er arenarock, store refrenger og mere keyboards enn vi er vant til fra den kanten. Der tidlig Turboneger var bygget ut fra punken, hardcore og 70-tallets rock ‘n ’roll er dagens utgave i større grad forankret i 80-tallets syntetiske og grandiose gevanter.

«ROCKNROLL MACHINE» er et album av gammelt godt merke, akkurat passe langt (ca 40 min) etter min smak, og helt uten fillers. Fans av klassisk Turboneger får sin death-punk på spor som «On The Rag», «Well Hello», samtidig som «John Carpenter Powerballad», «Hot for Nietzsche» og «Special Education» skinner som allsangvennlige hits for hele familien. Turboneger omfavner sin indre dinosaur og tar oss med på en nostalgisk reise gjennom noen av rockens kuleste sounds, men med låter som står bredbeint på egenhånd, vel blåst!

Trykk her for å låne Turbonegro – ROCKNROLL MACHINE

 

Translate »