Det hemmelige løftet av Annette Dutton

Etter Krystallnatten åpnet britene grensene for å redde jødiske barn ut av Nazi-Tyskland. Barnetransportene omfattet omtrent 10 000 barn fra høsten 1938 til september 1939.

Denne romanen starter med en hjerteskjærende avskjedsscene mellom barn og foreldre på jernbanestasjonen i Frankfurt i januar 1939. For å hindre kaos og sterke utbrudd fikk ikke foreldrene følge barna helt fram til toget, men mange trosset forbudet. 14-årige Leah reiser alene. På toget treffer hun 15-åringen Michael. Vennskap og tiltrekning oppstår mellom de to. De inngår en pakt om å hjelpe hverandre til senere å få også foreldrene og søsknene over til England.

For den ene venter et velstående liv hos en på familie på et middelsstort gods. For den andre er det usikkert om det som venter blir en fosterfamilie eller et barnehjem. Seks år senere går en ny barnetransport sjøveien fra England til Australia….

Skjebnen slår hardt ned på både Leah og Michael. Som unge og voksne drives de til dramatiske handlinger for å kunne leve videre med de sår og tap krigen har påført dem.

Spennende og fortettet handling godt fortalt av forfatteren.  Det ligger mye rystende opplevelse og venter på deg som leser i disse knapt 280 sidene. Beste tyske kjærlighetsroman i 2015.

Bestill boken fra Bærum bibliotek

 

 

Translate »