Har du lyst til å se en rar film? Overse dette litt trauste omslaget og lån Adams epler.

Filmer følger ofte en sjangerbestemt formel. Dette gjør at vi som publikum vet hva vi får, og i mange tilfeller er dette målet. Har jeg lyst på rom-kom med lykkelig slutt blir jeg skuffa hvis det kommer et monster og spiser opp helten. MEN – noen ganger har man lyst på noe helt annet, en film som bryter alle forventninger, hvor vi ikke vet hvor det går og heller ikke hvor det vil ende. Hvis du er i den slags humør så er Adams epler filmen for deg!

Vi treffer Adam som er nynazist og akkurat løslatt fra fengsel. Han skal jobbe hos presten Ivan, et sted ute på landet, sammen med to andre tidligere kriminelle. Ivan er den typen prest som kun ser det gode i folk – alt som ikke er godt er djevelens verk. Adam og Ivan kommer fram til at Adams mål ved oppholdet er å bake en eplekake fra eplene på treet utenfor kirken.

Noe mer enn dette trenger du ikke vite. Forvent svart humor på den aller danskeste måten, og la deg rive med. Filmen er befolket av alle de store danske skuespillerne, og spesielt Mads Mikkelsen gjør en minneverdig figur i rollen som presten Ivan.

Og har du lyst til å se flere rare filmer kan jeg foreslå Being John Malkovich, Swiss Army Man eller klassikeren Rocky Horror Picture Show.

Er Adams epler DVD-video inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: Utlånt, forfallsdato 28/03/2023

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 5: Retur eieravdeling

Reserver tittelen i Bibliofil

Translate »