Tekst: Leo Beck

Julia Jacklin er en lovende ny musiker fra Australia, New South Wales, som litt over noen måneder siden slapp hennes andre etterlengte album «Crushing». Denne nye platen har stått på min spilleliste siden lansering i mars, og er en verdig oppfølger til hennes debutplate «Don’t Let the Kids Win», fra 2016. Debutalbumet hennes introduserte flere sterke minnerike låter som «Pool Party» og «LA Dream», men det nye albumet overgår på kvalitet og den talentfulle unge artisten har endelig funnet sitt fotfestet.

Musikken hennes er en blanding av drømmende pop musikk, alternativt folk-country som leker med konvensjonelle rockeuttrykk. Men det som tiltrekker en person mest mot Julia Jackson er hennes kraftfulle engleaktige stemme. Som ved ulik karakter kan opptre melankolsk, sårbar, men røff. Samtidig som hun kan treffe ulike følelser til enhver lytter.

«Crushing» er en utrolig plate som leverer på alle fronter. Det er sjeldent at man finner så mange gode sanger gjennomsyret med mye personlighet og variasjon. Det finnes utallige klassikere som «Head Alone», «Don’t Know How To Keep Loving You», og listen kan nesten fylle hele albumet. Den stemningsfulle piano pop balladen, «When The Family Flies In», viser en ny musikalsk side ved Julia Jacklin. Stemningen forblir heller ikke melankolsk siden det finnes også høy-tempo rocka låter som «Pressure to Party» og «You Were Right».

Det kan sies at debutalbumet «Don’t Let the Kids Win» flørtet mer med rock enn oppfølgeren, men isteden møter man en artist som har klart og mestret musikken hennes og funnet sin enestående stil. Denne mer folk stilistiske platen er bedre gjennomført og virkelig drar på hjertestrengene. 

«Crushing» er en sterk opplevelse for alle musikalske sjeler som er på søken etter den neste gode platen de kan drømme seg i.

Det sies at bøker kan være terapeutisk, og jeg vil hevde at Julia Jacklins musikk er terapeutisk. Det nye albumet er noe av det sterkeste du kan lytte til i 2019. Hvis du trenger å imponere en venn, familiemedlem eller andre hipstere, vil denne platen være en fin start. Musikken til Julia vil være tilfredsstillende for fans av Mitski, Angel Olsen eller Molly Burch..

Jeg er i alle fall glad for at Julia Jacklin fikk sitt musikalske kall som en tenåring og gleder meg til det neste hun vil lage.

Trykk her for å låne Julia Jacklin «Crushing»

Translate »