A Keeper av Graham Norton

Denne boken handler om Elizabeth som reiser hjem fra USA for å rydde og selge huset til sin avdøde mor. De bodde i en liten landsby i det landlige Irland inntil Elizabeth flyttet til utlandet for å studere. Nå som hun er tilbake må hun takle både nedpakkingen og salg av hus, og en nysgjerrig familie som hun ikke har så mye kontakt med.

Under gjennomgangen av huset finner Elizabeth en bunke med brev fra sin avdøde far. Hun har aldri kjent faren sin, og hele morens forhold til ham har vært et mysterium. Ingen i landsbyen fikk noen gang møte ham, og ekteskapet skjedde svært fort. Plutselig en dag stod moren, Patricia, tilbake utenfor huset sitt med en barnebylt på armen. Brevene er starten på historien Patricia har kjempet hardt for å holde skjult. Boken følger både datterens og morens historie i alternerende kapitler, et virkemiddel som gir leser fullt innblikk i hele historien.

Graham Norton er en irsk komiker med eget talkshow. Han har tidligere skrevet en krim som heter «Jordfast». Han har en morsom måte å skrive på, uten at det blir komisk, og denne boken er intet unntak. En herlig tørr, britisk humor som på ingen måte overdøver spenningsmomentet i boka.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »