Top girl av Bertine Zetlitz.
Elli er Top girl og står øverst på pyramiden som cheerleader. Hun vil vise verden hvor enestående unik hun er, og hvor sterkt hun kan skinne!
Elli prøver å skjule at hun har lesevansker. Men når det blir for vanskelig å skjule at bokstavene hopper og danser og vennene bestemmer seg for å late som hun er usynlig, skjer det som ikke må skje: Hun faller! Dette er en brutalt ærlig fortelling. Mange mennesker har kun fokus på prestasjon, være først og best og aldri vise vise svakhet. Heldigvis snur historien mot slutten, og Elli forstår etter hvert at det å bety noe for andre er det som gir livet mening og dybde!

Bestill boken fra Bærum bibliotek
Finnes også som E-bok og lydbok i biblioteksappen Bookbites

 

 

Miss av Synne Sun Løes.
Morsom og rørende fortelling om smarte, sinte, kreative og smellfeite Ea(16), som har droppet ut av videregående. Hun fyller dagene med å hekle kattebadedrakter og hundebikinier som hun selger på nettet.
Foreldrene hennes er slanke, streite og hardtarbeidende. Moren er livredd for at Ea skal bli lik avdøde tante Edith, som var veldig tjukk, trolig litt gal, og endte opp med å ta sitt eget liv. Hun sender derfor Ea til terapi. Men Ea orker ikke at alle skal ha en mening om hvem hun bør være, hvordan hun skal se ut, hva hun bør tenke og føle. Ea vil bare være den hun er, ha litt rom, ha litt pusterom!
Boken er skrevet i en slags dagbok-form, har et godt språk krydret med tørrvittig fakta. Fortellingen går fra hater til elsker, fra bekmørkt til litt mindre mørkt uten å bagatellisere livets utfordringer. Det Ea trenger aller mest er at noen trenger henne. Ingen store mirakler skjer, men kanskje er de små miraklene store nok?

Bestill boken fra Bærum bibliotek
Finnes også som E-bok og lydbok i biblioteksappen Bookbites

 

Translate »