Morrigans forbannelse av Jessica Townsend

Morrigan Kråkh har hele livet følt seg uønsket i Sjakkelfoss. Hun er et såkalt forbannet barn og får skylden for de fleste ulykker som rammer byen. Som alle forbannede barn vet hun at hun kommer til å dø på elleve års dagen sin, men rett før midnatt banker den fargerike Jupiter Nord på døren og ber henne pakke sakene sine. Hun er kandidat til å bli tatt opp i Det vunderlige selskap. I siste liten forlater de Vintersjø-republikken, før røyk-og-skygge-jegerne kommer for å hente henne.

I Ingenlund eier Jupiter Hotell Devkalion som blir hennes nye hjem, og for første gang i livet føler Morrigan at hun er på helt riktig sted. Hotellet er fullt av overraskelser og hun elsker hvordan rommene forandrer seg hele tiden. Kjempekatten Fen, som for øvrig kan snakke, styrer husholdningen.

Morrigan fryder seg over sitt nye liv, men kan ikke slippe frykten for hva som vil skje om hun ikke består opptaksprøvene. For å bli tatt opp i Det vunderlige selskap kreves det at man har et spesielt talent. Problemet er bare at hun ikke aner hva hennes talent er, hvis hun i det hele tatt har et. Når det ser som mørkest ut hjelper det å ha verdens beste venn, Hagbart, med sine sprø påfunn.

Forfatteren har skapt en magisk verden med stadig nye vendinger og uventede hendelser som gjør at boka er vanskelig å legge fra seg. Ingenlund er et eventyrlig sted å være for unge lesere, fra ca. 9 år.

Jessica Townsend er debutant og dette er første bok i en serie. Den har vunnet flere priser og det går allerede rykter om filmrettigheter.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Translate »