Det kommer så mange fine bildebøker, og her er noen av mine favoritter fra 2019. Alle passer fra ca. 3 år.

Bestemor og fuglene av Benji Davies
Noi skal tilbringe en hel sommerferie hos bestemor på en liten forblåst øy. Det er ikke mye å ta seg til på øya, så Noi legger ut på en ekspedisjon på egenhånd. Han har akkurat kommet over en sjørøverhule da stormen setter inn.
Rekker Bestemor å komme Noi til unnsetning, og klarer de å redde en fugleflokk som kjemper mot stormen? Spennende, rørende og vakkert illustrert.

Der Agnes bor av Marit Larsen, illustrert av Jenny Løvlie
Som det eneste barnet i bygården, har fem år gamle Agnes skapt seg sin egen lille verden. Hun har full oversikt over alt som skjer, hver eneste lille sølepytt, gjemmekrok og hvem som bor i de ulike leilighetene.
En dag flytter Anna inn i bygården. Agnes følger nysgjerrig med på alt hun gjør og tenker sitt. Kommer Anna til å overta Agnes sin rolle i bygården, eller kan de bli venner?
Dette er musiker Marit Larsen sin debutbok, nydelig illustrert av Jenny Løvlie.

Ulla av Anna R. Folkestad
Saueflokken til Ulla er ikke så inkluderende. Når Ulla foreslår at kaninen Turid skal få være med i flokken sier sjefssauen Ronny «Altså, vi er en saueflokk!»
Ulla og flokken leker gjemsel og Ulla er kjempegod til å gjemme seg, men de andre er ikke noe flinke til å lete etter henne. Underveis i leken går Ulla seg bort.
På hjemveien møter hun ulike hindringer, men i kjent eventyrstil treffer hun tre gode hjelpere. Sammen med de nye vennene dannes det en ny broket flokk, beveren Jon, røyskatten Siri, elgen Ragnar og Ulla.
En morsom bok om å ta vare på flokken sin og være seg selv. Både teksten og de fargerike illustrasjonene har mye humor, som vil appellere til små og store lesere.

Paisommer av Ragnar Aalbu
Hvem kan vel motstå lukta av varm rabarbrapai? En dag Muldvarpen går forbi huset til bakeren og ser paien som står til avkjøling i vinduet blir fristelsen for stor. Han rapper paien.
Det tar ikke lang tid før samvittigheten innhenter han og snart blir det umulig å nyte paien i ro og fred. Var det riktig å stjele den paien? Tenk om den var til en spesiell anledning, en bursdag?
Til slutt mister han lysten og setter paien tilbake i vinduskarmen. Da bakeren skal hente den snubler han i en kjevle, paien fyker ut vinduet og lander på gata rett foran muldvarpen. En pai som noen har slengt fra seg kan han jo ta, tenker Muldvarpen.
Ragnar Aalbu har vunnet flere priser for bøkene sine. Ved bruk av ordspill, ironi og slapstick-komedie får han fortalt en enkel historie som også har god plass til ettertanke.

Translate »