Alt som er nytt av Anna Fiske.

Hva skjer med oss når vi flytter eller bytter jobb? Når vi går fra  alt som er kjent til alt som er nytt?

«Alt som er nytt» er noe så sjelden som en bildebok på over 100 sider for vokne. Boken handler om en ung kvinne som sammen med sin lille familie flytter til et nytt sted.  Familien har trygt og fint hjem og gode naboer og nå skal de flytte til noe nytt og ukjent. Samtidig skal også den unge kvinnen i familien bytte jobb. Hun vil gjerne høre til på den nye arbeidsplassen og trenger å finne sin plass der.

«Jeg prøver å være meg,

Prøver å snakke på møtene.

 

Stemmen min er lav,

Så jeg prøver å snakke høyre.

 

Smilet mitt er stivt,

Jeg vil ikke smile slik,

Jeg vi smile mykt.

 

Så ser jeg på den røde genseren,

Ser på henne og møter blikket.

Hun ser meg,

Jeg ser henne.

 

I morgen er en ny dag.»

 

Anna Friske har samarbeidet med foreningen Leser søker bok da hun skrev denne boken. Teksten i boka er konkret, med enkle setninger. Noen omslag i boken er bare bilder og de flotte illustrasjoner skildrer følelser til hovedpersonen, noe som igjen gjør det lettere å forstå teksten. Det kan være vanskelig å miste denne tryggheten som den kjente hverdagen gir oss. Det viser seg likevel at vi mennesker er flinke med overganger og at vi klarer å finne tryggheten igjen. Det meste går bra og alt som er nytt kan bli til alt som er kjent.

 

«Vi sover på samme side av sengen som før.

Egentlig kan vi bo hvor som helst, tenker jeg.

Bare det er oss tre.

 

Når jeg tenker slik,

Føler jeg meg sterkest i hele verden.

Det minner meg om alt jeg får til.»

 

Bestill boken her 

 

Translate »