Cinderella is dead av Kalynn Bayron

Det var en gang et kongerike, og et slott. Hvert år holdes det et ball ved slottet, og alle unge jenter i alderen 16 til 18 år er invitert. Ja, du er faktisk nødt. Hvis du ikke vil risikere fengsel, dødsstraff og at familien din mister alt de eier. Du har vel ordnet ballkjolen?

Dette er virkeligheten for Sophia og alle andre jenter og kvinner i kongeriket Lille. For 200 år siden fikk Askepott besøk av den gode fe, dro på ballet og møtte drømmeprinsen. Du vet hvordan resten går. Det er umulig å ikke kjenne historien; etter ordre fra kongen skal alle hjem ha fortellingen Askepott på utstilt i bokhylla. Nå er det Sophias tur. Dagen hun har gruet seg til i 16 år er her, og ingen god fe kan hjelpe henne. For Sophia vil ikke pyntes og sminkes, vel vitende om at familien har tatt opp store lån for å gjøre henne klar. Hun vil ikke dra på et ball der menn, gamle så vel som unge, vurderer henne og kanskje tar henne til brud, enten hun vil eller ikke. Sophia drømmer om et annet liv, der hun kan leve i frihet, med jenta hun elsker.

I mangel på en god fe må Sophia hjelpe seg selv.

 

En nyskapende versjon av eventyret om Askepott, der ingenting er den sannheten du trodde. Kalynn Bayron har også skrevet This Poison Heart, og hvis du vil vite mer om Askepotts ulike sider kan du lese Stesøster av Jennifer Donnelly.

 

Translate »