Har du noen gang kjent på at du egentlig kom altfor sent til festen? Slik hadde jeg det da jeg nylig leste at Yard Act spilte på Blå i høst. Og at det visstnok var en helt strålende konsert. Allerede nå kan jeg nemlig si høyt at debuten til denne gjengen fra Leeds kommer til å være en het kandidat til årets beste album i min bok. Heldigvis er de unge og ferske, og allerede i august byr det seg en ny mulighet til å se dem live. Da dukker de opp på Øyafestivalen (lørdagen).

The Overload er en herlig miks av humor og alvor, med supercatchy rytmer og tekststrofer. Samt en erkebritisk vokal, både leken og lett snobbete på samme tid. Sarkasmen treffer så det suser når de tar for seg det britiske samfunnet og deres politiske rariteter. For ikke å snakke om det meste som kan harseleres med i dagens moderne vestlige samfunn. Musikken deres bærer også i seg mye britisk musikkhistorie, fra The Fall, via Blur til nyere indieske band som Kaiser Chiefs og Arctic Monkeys. Deilige basslinjer og gitarriff skrangler gjennom hele skiva. Rett og slett en perfekt skive for sommerens dansegulv. Eller om du bare vil danse for deg selv foran speilet eller mens du lager middag på en mørk vinterkveld. Undertegnede finner det i alle fall nesten umulig ikke å bevege på en haug med kroppsdeler når jeg lytter til denne skiva. Yard Act har levert en bunke låter med smile- og bevegelsesgaranti.

 

Cat Power er kanskje ikke helt i samme kategori, rent humørmessig. Hun har hatt sine utfordringer på veien gjennom livet, men musikalsk har hun levert gang på gang. Så også med sin nyeste utgivelse Covers. For tredje gang satser hun på å kle andres låter i sin egen musikkdrakt, og det funker meget bra. Innlevelsen og måten hun gjør låtene til sine, er et av hennes sterkeste kort. Rent stilmessig har hun beveget seg innom mye i karrieren, og denne skiva er intet unntak. Dette er likevel tolkninger som går mer tilbake til røttene hennes fra 90-tallet, med gitaren mer dominerende enn på hennes siste skiver. Her finner du låter som du tidligere har hørt fremført av artister som The Pogues, Frank Ocean, Lana Del Rey, The Replacements, Nick Cave, Billie Holiday og Iggy Pop. Pluss en litt småhemmelig perle som får sin fortjente plass i pophimmelen: låten «Pa Pa Power», opprinnelig utgitt av duoen Dead Man’s Bones, der Ryan Gosling var den ene halvdelen.

 

Lån CD-er, LP-er, musikkbøker og musikkfilmer fra Bærum bibliotek her

 

 

 

 

Translate »