Anne Franks dagbok
Av Ari Folman og David Polonsky. Anne Frank (opprinnelig forfatter).

Anne Franks dagbok er en av de mest kjente historiene fra 2. verdenskrig, og boken har berørt lesere i flere generasjoner, verden rundt. Ari Folman og David Polonsky har nå laget en grafisk roman som åpner for en ny lesning av Anne Franks dagbok. Dette er den første grafiske romanen av dagboken som er godkjent av Anne Franks Fonds, organisasjonen som beskytter verket.

Anne Frank er en 13 år gammel jødisk jente som må gå i skjul med familien sin under 2. verdenskrig. De må leve i flere år med andre familier i et lite, hemmelig anneks, uten mulighet til å gå ut. Anne Frank skriver om livet i skjul i dagbok sin, som hun kaller Kitty. Dagboknotatene er både rørende og lærerike, og gir et innblikk i hvordan det var å måtte skjule seg for de tyske myndighetene under 2. verdenskrig. Samtidig blir vi også kjent med Anne Frank, og selv om omstendighetene er alt annet enn normale er hun fortsatt en tenåringsjente som krangler med foreldrene sine, tenker på gutter og reflekterer rundt hva hun vil i livet.

Les den grafiske romanen om Anne Frank, og la deg rive med. Denne illustrerte utgaven levendegjør den hjerteskjærende fortellingen som fortjener å bli lest.

Lån boken av Bærum bibliotek her.

Translate »