Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Ruth Lillegraven må være en av de mest produktive forfatterne jeg kjenner til. For ikke å snakke om den mest allsidige. I 2016 ga hun ut fire ulike bøker. I år har hun nettopp gitt ut barneboken «Skogen den grøne» og nå er hun straks klar til å lansere en thriller!

«Alt er mitt» handler om et ektepar i begynnelsen av 40-årene. Håvard kommer fra en gammel, fin Oslo-familie og arbeider som lege ved Ullevål sykehus. Clara har vokst opp på Vestlandet, er svært ambisiøs og jobber som seniorrådgiver i et av departementene. Boken åpner med at et barn bringes til barneavdelingen på Ullevål sykehus, hardt skadet. Håvard og hans kolleger mistenker ganske snart faren for barnemishandling. Litt senere blir faren til det lille barnet funnet skutt inne på bønnerommet på sykehuset.

Vi får innblikk i Claras oppvekst på Vestlandet sammen med mor, far og bror. Lillegraven skriver glimrende, vekselvis på nynorsk og bokmål. «Alt er mitt» er en thriller som frembragte både gåsehud og tårer hos meg. Anbefales på det varmeste!

Lån boken fra Bærum bibliotek

 

Translate »