Looking glass girl av Cathy Cassidy

Vi trenger en ambulanse – NÅ! Alice har falt ned en trapp og kan ikke røre seg. På sykehuset blir hun liggende i koma. Hun havner i et slags drømmeland omringet av stemmer – doktoren, hennes bekymrede venner og familie – og Luke. Hun kan høre stemmene, men kan ikke kommunisere med dem.

Alice var usikker på om hun skulle dra på overnattingsparty hos Savvy, skolens dronning, for hvorfor ville Savvy invitere noen som henne? Bortsett fra at de går i samme teatergruppe har de ingen ting til felles, men Alice tenker at dette kanskje er en anledning til å bli venner med Elaine og Yazmina igjen. Før var det alltid de tre, bestevenner så lenge hun kunne huske, men det første året på ungdomsskolen har vært et mareritt. Det er Elaine og Yazmina som står for mobbingen, men Alice vet at det er Savvy som er hjernen bak.

Fra første side blir man dratt inn i handlingen. Vi skjønner at noe har skjedd på festen, noe som førte til ulykken. Historien veksler mellom nåtid på sykehuset, det siste året på barneskolen og fram til overnattingen hos Savvy. Hvorfor ble Alice plutselig utestengt fra fellesskapet, og var fallet i trappen egentlig et uhell? I «drømmen» strever Alice med å huske. Samtidig må hun finne en grunn til å komme tilbake til den virkelige verden, for livet var ikke akkurat så fantastisk før ulykken.

Spenningen holdes oppe gjennom hele boka og tenåringstidens mange utfordringer blir skildret på en gjenkjennelig og troverdig måte. Vennskap, sjalusi, forelskelse, mobbing, hvordan passe inn?

Boka er foreløpig ikke oversatt til norsk, men har et greit språk som egner seg for både norsk og engelskspråklige barn fra 12 års alder. Anbefales på det varmeste.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

 

 

 

 

 

 

Translate »