Agnes Ravatn er kjent for sin skarpe og syrlige penn. Så jeg ble overrasket da jeg innså at hennes debutroman Veke 53 faktisk er en julebok! Håper den ikke er for søt, tenkte jeg. Og det var den heldigvis ikke.

Ein gong hadde eg ambisjoner. No har eg berre ekstrem mangel på søvn, tenkte Georg Ulveset heilt tydelig då han blei vekt av klokka.

Georg Ulveset er en middelaldrende, fraskilt lektor som innser at han er misfornøyd med de fleste valg han har tatt i livet, uten at han helt vet hva han skal gjøre med det. Han ser ikke frem til julen, og det eneste juleselskapet han er invitert til prøver han å unnslippe. Georg er mer resignert enn deprimert. Noen vil sikkert si at han går gjennom en typisk midtlivskrise. Han går uansett julen i møte med mye selvironi og ironisk distanse til det hele. Så trenger livet seg på fra alle kanter, både det fine og det triste. Og det viser seg at akkurat dette året så kunne Georg trengt en ekstra uke, en uke 53.

Tematikken er godt kjent og romanen kunne fort blitt uinteressant. Men Ravatn skriver godt, menneskene vi møter føles levende og dialogene er troverdige. Dette er både morsomt, sårt og ekte. Jeg liker ikke alltid Georg, men vi kan gjerne være venner likevel.

Er Veke 53 : roman inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 2: Utlånt, forfallsdato 09/08/2024
  • Eks. 3: På hylla, plassering MAGASIN

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 4: Utlånt, forfallsdato 15/07/2024

Eiksmarka. Voksenavd.

  • Eks. 6: På hylla

Høvik. Voksenavd.

  • Eks. 7: På hylla

Bestill tittelen i Bibliofil

Translate »