Det er sjelden jeg ler høyt av å lese tegneserier. Jeg humrer, jeg smiler anerkjennende, jeg fniser, men jeg ler ikke. Bortsett fra når jeg leser Tegnehanne.

Bare vent: babybobla illustrert av Tegnehanne

I en alder av 30 år befant Tegnehanne, eller Hanne Sigbjørnsen som hun egentlig heter, seg i en situasjon mange andre 30 år gamle kvinner kan kjenne seg igjen i. Alle venninnene hennes var enten gravide eller nybakte mødre. Hva gjør man da? Man biter tenna sammen og begynner å prøve å få barn selv. I hvert fall gjorde Tegnehanne det.

Underveis i prosessen tegnet hun ned opplevelsene sine rundt det å prøve å bli gravid, selve graviditeten og den fryktede fødselen. Disse tegningene og notatene har blitt til Bare vent.

Bare vent er en så brutalt ærlig skildring av det å få sitt første barn at jeg får lyst til aldri å gjøre det samme selv. Men det er ikke bare de tøffe og ekle tingene Tegnehanne skriver om, det er mye kjærlighet i denne boka.

Og som alltid tar hun ting på kornet. Tegnehanne har en helt utrolig evne til å skildre ansiktsuttrykk, og kommentarene hennes får meg til å le så jeg griner.

I likhet med tiden Tegnehanne forteller om i Bare vent er leseopplevelsen en emosjonell berg-og-dalbane. Jeg var rørt og kvalm om hverandre, samtidig som jeg hikstet av latter. Nok en gang har jeg fått bekreftet at Tegnehanne er en av Norges beste tegneserieskapere.

Bestill tegneserien fra Bærum bibliotek

Translate »