Vei er en virkelig kvalitetsserie fra grannelandet. Sara Elfgren er nok kjent for flere unge lesere for Engelfors-serien som hun skrev sammen med Mats Strandberg, og her har hun gått inn i et nytt kreativt partnerskap med kunstner Karl Johnsson og skrevet en ordentlig tøff serie for ungdom og voksne satt i en mytologisk vikingtid hvor guder og jotner griper inn i menneskenes liv.

På et stormfullt hav finner et mannskap vikinger som forsøker å finne Jotunheim en bevisstløs ung kvinne drivende i havet. De plukker henne opp og diskuterer hva i all verden de skal gjør med dette ukjente mennesket av en annen rase. Hun lover at dersom de lar henne leve skal hun vise vei til hjemmet sitt – til Jotunheim. Slik inngås en skjør allianse som fører vikingene til en verden der kjempene er guder, ikke de fra Valhall. Men snart dukker også Odin og Tor og alle de kjente navnene opp – for det tradisjonelle mesterskapet.

Vei er glitrende tegnet og fortalt, og har en stemme som er original, feministisk og moderne. Serien er bare to bøker lang så du kan sluke hele historien med en gang, og under kan du lese noen sider som forlaget har lagt ut.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »