Delicious in dungeon av Ryoko Kui

Hvis du skulle stå midt i krysningspunktet mangaleser, fantasynerd og matelsker er denne serien faktisk skapt for deg, men alle som setter pris på actionfylte og humoristiske tegneserier burde gi den en sjanse. I en fantasyverden som låner entusiastisk fra tiår av sjangerens monster- og magi-klisjeer eksisterer det en hule som går nedover og nedover, og det sies at den som når slottet helt nederst blir keiser over hele domenet. Selvfølgelig er hulen full av eventyrere.

Det som gjør serien uvanlig er at hovedpersonene ikke fremstår som veldig spesielle eller utvalgte, de er et lag blant tusenvis andre som bryter opp og gir opp og omdanner seg etter hvert. Ryoko Kui tegner en hverdag like mye som et eventyr. Og motivasjonen deres er ikke å nå frem til det siste nivået, men en drage på et spesifikt nivå som svelget søsteren til Laios, en høy, blond ridder på laget vi følger.

Men Laios har også en annen motivasjon for å gjennomtrenge hulen og finne alle deres monstre… han har nemlig lyst til å spise dem.

Delicious in dungeon er på mange måter en humorserie, og hvor ekstremt skamløs Laios er på at han har lyst til å spise omtrent alt som beveger seg (og stiller svært upassende spørsmål til andre eventyrere om hvordan det «kjentes» å ha gått i klinsj med forskjellige monstre) er rett ut kostelig. Heldigvis for han møter laget på en dverg, Senshi, som har bodd heltid i hulen i årevis og er ekspert på å høste plantene, jage monstrene og foreberede dem til mat. Han er svært opptatt av en bærekraftig livsstil og er så glad for å endelig ha møtt noen andre som er klare for å spise parasitter og insekter at han slår seg sammen med laget for å dele kunnskapen sin.

Delicious in dungeon er en utrolig sjarmerende og festlig serie, og alle de ville rettene som nøyaktig tegnes og beskrives er nok til å gjøre de mest motvillige monsterspisere sultne.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »