9. april 1940 ; 8. mai 1945 av Jon Ewo

Boken jeg har lest handler om det som skjedde den 9. april 1940 og den 8. mai 1945, og har små historier om det som skjedde i 1940 ved starten av krigen og i 1945 ved frigjøringen. Historiene kan handle om alt fra flukt til Sverige enten som jøde eller kongelig, eller frakting av gull fra Oslo til Lillehammer, kort sagt denne boka er proppfull av masse morsomme, spennende og noen ganger litt skumle historier.

Boken er skrevet på en spesiell måtte. Boken er delt inn i to deler den ene delen om 9. april 1940 og den andre om 8. mai 1945. I hvert kapittel er det små historier om kjente personer eller hendelser som skjedde den 9. april 1940 og den 8. mai 1945. For eksempel skriver han om hvordan Terboven endte sine dager, eller hvordan kongehuset og regjering flyktet til Hamar og så videre til London, for det var jo ikke bare snille personer under krigen.

Boken har en del vanskelige ord og forkortelser, men alle de vanskelige ordene og forkortelsene blir forklart på en god måte, boken er og veldig levende og all fakta er flettet inn i teksten, og bildene forklarer veldig mye, når du ser bildene er det som om du står der sammen med alle karakterene. Jeg er veldig fornøyd med boken og jeg anbefaler den til barn og ungdom over 10 år som er glad i å lese om andre verdenskrig og annen historie og fakta.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »