I sommer fikk vi nyheter om kraftig regn, flom og grusomme ødeleggelser i Østerrike og Tyskland. Så uvirkelig, så dystopisk! Det var som å «se en bok» følte jeg som satt trygt i solstolen i Norge.
I boken Enkebyen: de bortførte av Thomas Enger ryker den store demningen i bygda, og alle må rømme fra vannmassene. Stella (16) klarer ikke å redde bestemor i flommen, bare seg selv. Dette er starten på prøvelsene som møter henne i kampen etter vann, mat og annet nødvendig utstyr. Sammen med pappa flykter de i retning Enkebyen der mamma jobber på sykehuset. Det er lovløse tilstander hvor de ondskapsfulle og sterkeste overlever. I Enkebyen er en rekke kvinner og jenter forsvunnet, og noen av dem dukker opp drept med en J malt eller risset inn på kroppen. Hvem kan man stole på? Stella vil overleve og hun godtar ikke regler. Hun må ta vanskelige valg hun ikke aner konsekvensene av. Spenningen fortsetter i Enkebyen 2: de drepte.

Begge bøkene finnes også i biblioteksappen BookBites som E-bok og lydbok. Anbefales fra 13 år. Bestill bøkene fra Bærum bibliotek

 

Kampfikseren av Michael Stilson. Fredrik er ung og stjernen på laget. Han spiller toppfotball i Herta Berlin. Agenten hans, Marko, driver ikke rent spill, men drømmen om vidre proffkarriere får Fredrik til å fikse et innkast her og en corner der… Super bok for fotballfans, for de som drømmer om proffspill og penger, eller bare for deg som vil ha spenning. Anbefales fra 13 år.

PS! Jeg har lest denne historien uten å vite at det var tredje bok i en serie. Min kollega anbefalte den første «Bare spille ball» fra 2018, den kan du lese om her:
https://barum.folkebibl.no/fotballglede/. I 2020 kom Alene gjennom. Bøkene finnes også som E-bok og lydbok i Bookbites. Bestill hele serien fra Bærum bibliotek

 

Hva om du er redd for andre mennesker, hvem de er og hva de er ute etter?
Ingen visste av Mac Håndlykken og Andreas Håndlykken.
Tegneserien åpner med en sportsbil som skrenser langsmed arket, før den ruller rundt og sjåføren kryper forvirret ut. Ved hjelp av flotte, fargerike tegninger blir vi kjent med husløse, ensomme, fortvilte ungdommer som tilslutt søker tilflukt sammen i et spøkelseshus. Hvem gjemmer de seg for? Historien handler om hukommelsestap. Den handler om å ikke ha tilhørighet noen steder, men samtidig finne samhold der du minst forventer det. Dette er 1.del av en serie på 3. Det er bare å håpe på at 2.del kommer snart!
Anbefales fra 13 år.
Bestill tegneserien fra Bærum bibliotek

Translate »