Oppdrag abort av Jenni Hendriks og Ted Caplan

Veronica Clarke har et perfekt liv. Hun er populær, er kjæreste med kapteinen på fotballaget, har gode venner og får toppkarakterer. Neste punkt på planen er universitetet. Det er definitivt ikke å sitte bortgjemt på et skoletoalett med en positiv graviditetstest i hånden.

Stopp opp et øyeblikk. Forestill deg at du er 17 år, gravid og uten bil eller lappen. Det nærmeste sykehuset som vil utføre en abort ligger i Tromsø, 1700 kilometer fra der du bor i Bærum. Hva gjør du?

Veronika ser framtidsplanene smuldre opp i to rosa streker på en liten skjerm. Hun vet hva de konservative foreldrene hennes kommer til å si. Men hun vet også hva hun må gjøre. Men den nærmeste abortklinikken som tar i mot ungdom under 18 år uten at foreldre er med dem, ligger i en annen delstat, 16 mil unna. En siste desperat løsning blir Bailey, den svartkledde, blåhårete outsideren på skolen. Og Veronikas tidligere bestevenninne.

Sammen legger de ut på en mildt sagt uvanlig road trip som utvikler seg i retninger ingen kunne forutse. Og kan et vennskap som gikk i stykker for fire år siden repareres?

Oppdrag abort er en utrolig morsom og varm bok om et viktig tema: retten til å bestemme over sin egen kropp og framtid. Les den!

 

Translate »