Vi var så heldige å ha selveste Jan Kjærstad på besøk i vårt eget Studio 44 på Bærum bibliotek Bekkestua! Der snakket han om sin siste roman, En tid for å leve. Men vi utfordret han òg til å ta med tre andre bøker han har et sterkt forhold til: en han kaster i søpla, en guilty pleasure og en han elsker.

Podcasten er en del av serien «10 forfattere, 30 bøker», og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Det kommer en ny episode i denne serien hver måned frem til mai 2022, så følg med og få gode lesetips fra noen av Norges fremste forfattere.

Handlingen i Jan Kjærstads nyeste roman En tid for å leve foregår i mars 2019. Ingen har noen idé om hvor drastisk hverdagen vil endre seg om kort tid. Ingen tenker over hvor mye vi påvirker hverandres liv uten å være klar over det, og hvor verdifullt det er å kunne møtes og sitte tett sammen.

Tolv mennesker skal på premieren til Hedda Gabler på Nationaltheatret. Alle bærer de med seg sine historier som på ulike vis kan knyttes til teaterstykket. En far sitter i salen og gruer seg til scenen der Hedda skyter seg selv, for han har selv mistet datteren sin i selvmord. En ung tilskuer har tenkt å bruke anledningen til å nå ut med sitt politiske budskap til en stor forsamling. Blant publikum er også en tidligere kjæreste og en forhatt kritiker – og på første rad sitter statsministeren.

Og ingen vet at hovedrolleinnhaveren Hedda Christine Foss` pistol er ladd med skarpe skudd.

Translate »