Hva skjer?

feb
3
tor
Musikkfilm: Patti Smith – Dream Of Life @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 3@19:00-21:00
Musikkfilm: Patti Smith - Dream Of Life @ Bærum bibliotek Bekkestua
30. desember 2021 fylte rockeikonet Patti Smith 75 år. I denne dokumentaren fra 2008 kommer vi tett på artisten, poeten og kunstneren som har også blir kalt punkens gudmor.
Regissøren fulgte henne gjennom opp- og nedturer i et drøyt tiår, noe som har resultert i en film der vi får se Smith i hennes mange ulike roller, både privat og som aktivist og kunstner.
Regi: Steven Sebring
feb
9
ons
Quiz: Anti-Popquiz @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 9@19:00-20:00
Quiz: Anti-Popquiz @ Bærum bibliotek Bekkestua

Popmusikk er kjempefint det, men hva med noe annet? Musikkbibliotekarene Jo Scharning og Bent Inge Hvitstein inviterer til en litt annerledes musikkquiz. Denne quizen er en feiring av de smalere sjangerne, som også kan kalles populærkulturelle. Hva med å teste deg i indierock, metal, elektronika, folkrock, gangsterrap, punk, progrock etc.? Vi serverer musikalske nøtter fra 70-tallet og frem til i dag. Ikke vær redd… det blir garantert noe du har hørt før, men INGEN listepop!
Onsdag 9. februar kl. 19.00, Bekkestua (Salen)

feb
12
lør
Kammerkonsert ved Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 12@13:00-14:00
Kammerkonsert ved Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua

Et kjent og kjært innslag for mange i bibliotekets musikalske program, er kammerkonsertene som arrangeres i regi av Bærum Symfoniorkester. Her kommer et mindre utvalg musikere sammen for å fremføre perler fra musikkhistorien.

Konsertprogram kommer.

 

 

mar
5
lør
Foredrag: «Rock & Stjernestøv» – Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 5@15:00-16:00
Foredrag: "Rock & Stjernestøv" - Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm @ Bærum bibliotek Bekkestua

 

Foredrag + Minikonsert: «Rock & Stjernestøv»

Vi får besøk av Flemming Rasmussen, mannen bak miksebordet på Metallicas Ride The Lightning, Master of Puppets og …And Justice For All! Han har med seg medforfatter av boken Rock & Stjernestøv – historier fra Sweet Silence-studio gjennom 45 år, Thomas Vilhelm. Studioet har huset noen legendariske plateinnspillinger av bl.a. Metallica, Kim Larsen og Gasolin, Rainbow, The Savage Rose, D.A.D. og Morbid Angel. Det blir boksalg etter foredraget. Det blir også et musikalsk innslag før foredraget.

 

 

mar
16
ons
Musikkfilm: Score – A Film Music Documentary @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 16@19:00-20:45
Musikkfilm: Score - A Film Music Documentary @ Bærum bibliotek Bekkestua
En viktig ingrediens i filmene vi elsker er ofte filmmusikken. Så viktig er den at det også deles ut Oscar for både beste originalsang og soundtrack. I denne dokumentaren får vi et innblikk både i filmmusikkens historie, og hvordan artister og komponister har formet sjangeren. Du får møte store navn innen filmmusikkens verden, som Danny Elfman, Hans Zimmer og John Williams.
Regi: Matt Schrader
mar
26
lør
KONSERT: Siste Servering @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 26@13:00-13:45
KONSERT: Siste Servering @ Bærum bibliotek Bekkestua

Siste servering er et slags band fra Viksfjord i Larvik.

Siste servering består av Kjetil Espeseth og Kristian Kaupang. Kjetil leser sine dikt. Kristian spiller og synger sine låter. I samspillet mellom musikk og litteratur skjer det noe spennende – kanskje til og med magisk! Siste servering byr på en forestilling, eller servering om du vil, der det er kort mellom humring og klump i halsen. Kjetil har gitt ut sin andre diktsamling på Lyrikkforlaget høsten 2021 og Kristian lanserer sin tredje langspiller på Apollon Records løpet av våren 2022.

«Kjetil har et spenn i tekstene som spiller på både såre og humoristiske strenger – og det er en fornøyelse å høre dem fra poeten selv», mener Morten Sivertsen på Galeiscenen i Stavern.

«Glitrende pop-melankoli» skriver Ådne Evjen i Musikknyheter om Kristians siste album, «I morra kjører du forbi».

Velkommen til en hyggelig konsertstund i Gråsonen på Bekkestua bibliotek, gutta i Siste Servering gleder seg til å spille for Bærumspublikummet.

 

apr
7
tor
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 7@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Denne gangen er det 60- og 70-tallet som du får quizze deg på! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Velkommen til Popquiz!

mai
18
ons
Filmvisning: Paraplyene i Cherbourg @ Bærum bibliotek Bekkestua
mai 18@19:00-20:30
Filmvisning: Paraplyene i Cherbourg @ Bærum bibliotek Bekkestua

I forbindelse med Cannes-festivalen 17. – 28. mai, inviterer vi til en tidligere vinner av Gullpalmen for beste film. Denne franske klassikeren, med en ung Catherine Deneuve i hovedrollen, vant prisen i 1964.

Liker du fransk romantikk med musikalske innslag, er det denne kvelden du skal sette av til en filmopplevelse.

Regi: Jacques Demy

mai
21
lør
Kammerkonsert ved Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
mai 21@13:00-14:00
Kammerkonsert ved Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua

Et kjent og kjært innslag for mange i bibliotekets musikalske program, er kammerkonsertene som arrangeres i regi av Bærum Symfoniorkester. Her kommer et mindre utvalg musikere for å fremføre perler fra musikkhistorien.

Konsertprogram kommer.

 

 

Translate »