Hva skjer?

feb
28
ons
Bok & bagel @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
feb 28@15:15-16:00
Vi har startet en lesesirkel for barn mellom 10 og 13 år. Dersom du er interessert i å lese og å snakke om bøker, er dette midt i blinken for deg. Det er to grupper, men vi snakker om den samme boken. Gruppe 1 har møte onsdag 28. februar kl. 15.15, og gruppe 2 møtes fredag 1. mars kl. 14.00. Boken vi skal lese denne gangen er «Pitbull-Terje går amok» av Endre Lund Eriksen. Servering av bagel/baguette og juice.
Påmelding: eikbib@baerum.kommune.no
Velkommen!
mar
1
fre
Bok & bagel-filmvisning @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 1@15:00-18:30
I forbindelse med «Bok & bagel» i uke 12 vil det bli en filmvisning av  «Pitbullterje» fra 2005. Det er lov å være med på dette selv om man ikke er med i lesesirkelen «Bok & bagel».
Servering av popkorn og saft.
Velkommen!
mar
9
lør
Lørdagskino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 9@12:00-13:15
Vi viser den norske spillefilmen Dyrene i Hakkebakkeskogen fra 2016.
I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans. De er i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr, som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise bestemoren til den fornuftige Morten Skogmus, er det på tide å lage en lov, for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner, og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten!
Filmen er basert på Thorbjørn Egners klassiker med samme navn.
Fra 4 år. Varer i 1 t., 12 min.
Salg av popkorn og saft!
Filmvisningen i samarbeid med Filmrommet
mar
10
søn
Forfattertreff @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 10@13:00-14:30
 Høstens tradisjonelle forfattertreff måtte flyttes pga oppussingen av Eiksmarkas lokaler, men endelig kan vi  igjen få invitere til forfattertreff med Helene Flood, Torbjørn Røe Isaksen og Eivind Sæther. Helene Flood er psykolog og forsker. I fjor høst ble den psykologiske thrilleren Enken utgitt. Det har vært flere nestenulykker før Erling segner om på gaten og dør. Alene i det store huset sitter hans kone gjennom førtifem år. Det er noe som ikke stemmer med ektemannens dødsfall. Viktige gjenstander forsvinner fra huset, de voksne barna holder ting skjult for henne, og kjellerdøra som alltid er låst, står plutselig på klem. En gammel venn fra Erlings ungdomstid dukker opp etter mange år uten en lyd, og han har noe å fortelle. Floods første roman for voksne, Terapeuten, utkom i 2021 og ble hyllet av kritikerne. Hun debuterte som forfatter i 2008 med Heis med Houdini, og lanseringen av denne boken skjedde på Bekkestua bibliotek.
Torbjørn Røe Isaksen var kunnskapsminister, næringsminister og arbeids og sosialminister for Høyre i til sammen åtte år fra 2013 – 2021. Nå er han samfunnsredaktør i avisen E24. Han har skrevet flere debattbøker og vært en sentral premissleverandør i samfunnsdebatten i mange år. Høsten 2023 kom boken Ingen tror på nåtiden: drømmen om fremtiden, savnet etter fortiden og jakten på lyspunkter. Dette er en analyserende og personlig beretning der Isaksen leter etter lyspunkter i en mørk verden, som står ved et historisk vippepunkt. Klarer vi å forstå betydningen av det som skjer mens det skjer?
Eivind Sæther er frilansjournalist og portrettør og utga i fjor høst  De likviderte : historien om «rottearbeidet» under 2. verdenskrig.  Mer enn 80 sivile nordmenn ble likvidert av motstandsbevegelsen, og de var alle mistenkt for å stå i ledtog med okkupasjonsmakten. De ble beordret «tatt ut» av Milorg fordi de kom i veien for motstandsarbeidet. Noen av dem ble jaktet i årevis, andre ble offer for tilfeldighetenes spill. I denne boken forteller Sæther hele historien om ofre, gjerningsmenn, agenter og motstandsfolk som deltok i disse operasjonene.  Han bringer leseren tett på dramatikken og de vanskelige valgene som måtte tas før en henrettelsesordre ble gitt.
Det blir boksalg av de aktuelle bøkene, og vi serverer kaffe.
Dørene åpnes kl. 12.30
Velkommen!
mar
14
tor
Morgenkino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 14@09:30-11:15
Vi viser Jean de Florette: Manon og kilden  (del 2)
Filmen er basert på forfatteren Marcel Pagnols store verk og utspiller seg i 30-tallets Provence.
Ti år har gått siden Jean døde. Ugolin og Papet, som forårsaket hans død, fråtser i rikdom. Nå har Jeans datter Manon vokst opp og blitt  en skjønnhet, som lever med sine geiter i fjellene. Alle menn som kaster et blikk på henne, blir som besattte, og Ugolin får øye på henne en dag hun bader naken i en kilde. Men Manon avslører Ugolin og Papets forbrytelse og iscenesetter en djevelsk hevn, som ikke bare skal tilintetgjøre dem – men hele samfunnet. Samtidig avdekkes også hemmeligheten om hvem Jean de Florette egentlig var, en hemmelighet som vil sjokkere alle, ikke minst Manon selv.
Filmen har fått mange priser, og Daniel Auteuil, som spiller Ugolin, fikk Frankrikes César-pris for beste mannlige hovedrolle.
Dette film-eposet er virkelig storslagent – så gripende at det ikke etterlater noen uberørt.
Filmen varer i 1 t., 53 min.
Salg av morgenkaffe!
Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet
mar
16
lør
Barneteater @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 16@10:30-11:00
Vi viser forestillingen Jeg fant, jeg fant av Askeladden friteater.
De to forfatterne Asbjørnsen og Moe møter publikum, og etter noe klabb og babb er de i gang med å fortelle et eventyr, nemlig om Askeladden.
Askeladden er ute på tur og gjør det han gjør best, finner ting! Brødrene hans, Per og Pål mener at det meste skal skrotes, men Askeladden tar vare på alt han finner.  Og på sin tur møter han på kjerringa med nesa i stubben, selveste prinsessen, finner fela til Veslefrikk, og jommen dukker det ikke opp et digert troll også. Trollet har dessverre ikke skremt noen på lenge, men Askeladden vet råd, og vips, så er Bukkene Bruse innom på besøk.
Fra 3 år. Varer i ca 30 min.
Gratisbilletter kan hentes på Eiksmarka bibliotek fra mandag 11. mars
Velkommen!
mar
20
ons
Bok & bagel @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mar 20@15:15-16:00
Vi har startet en lesesirkel for barn mellom 10 og 13 år. Dersom du er interessert i å lese og å snakke  om bøker, er dette midt i blinken for deg. Det er to grupper, men vi snakker om den samme boken. Gruppe 1 har møte onsdag 20. mars kl. 15.15, og gruppe 2 møtes fredag 22. mars kl. 14.00. Boken vi skal lese denne gangen er «Pyms mislykka sommerferie» av Heidi Linde. Servering av bagel/baguette og juice.
Påmelding: eikbib@baerum.kommune.no
Velkommen!
apr
6
lør
Lørdagskino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
apr 6@12:00-13:15
Vi viser den franske filmen En katt i Paris fra 2010.
Katten Dino lever et dobbeltliv. På dagtid er hun en søt kattepus som tilhører Zoe, datteren til den kvinnelige politisjefen i Paris. Jenta har vært stum siden hennes far ble myrdet av storgangsteren Victor Costa. Om natten sniker Dino seg ut, for å være sammen med tyven Nico, som elegant slenger seg fra tak til tak, alltid på jakt etter et verdifullt bytte. Dinos bekymringsløse katteliv blir med ett langt farligere når Nico faller i unåde hos Costa og banden hans. Og plutselig blir også Zoe blandet inn i bandittakrobatikken. Hun bør helst holde balansen!
Fra 6 år. Varer i 1 t., 10 min.
Salg av popkorn og saft!
Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet
apr
11
tor
Morgenkino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
apr 11@09:30-11:00
Vi viser den norske klassikeren Fjols til fjells fra 1957 av Edith Calmar.
Når to gjester, som ser helt like ut, ankommer Hurumhei hotell, begynner sjefen Poppe å lure på om han begynner å bli sprø. Teddy Winter er en berømt skuespiller, mens den andre gjesten er en nerdete professor. Snart dukker skuespillerens tidligere elskerinner opp, en skuespiller ved navn Eva Sommer og en kjent modell ved navn Mona Miller,  og forvirringen  økes ytterligere.
Her møter vi Leif Juster som  hotellbestyrer Poppe, og manuset bygger på lystspillet Bare jatt me’n. Filmen ble en stor publikumssuksess på 1950-tallet.
Filmen varer i 1 t. , 40 min.
Salg av morgenkaffe!
Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet
apr
17
ons
Bok & bagel @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
apr 17@15:15-16:00
Vi har startet en lesesirkel for barn mellom 10 og 13 år. Dersom du er interessert i å lese og å snakke om bøker, er dette midt i blinken for deg. Det er to grupper, men vi snakker om den samme boken. Gruppe 1 har møte onsdag 17. april kl. 15.15, og gruppe 2 møtes fredag 19. april. kl. 14.00. Boken vi skal lese denne gangen er «Brune» av Håkon Øvreås. Servering av bagel/baguette og juice.
Påmelding: eikbib@baerum.kommune.no
Velkommen!
mai
4
lør
Lørdagskino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mai 4@12:00-13:15
Vi viser animasjonsfilmen Mummipappas eventyr fra 2021.
Mummitrollet ligger hjemme syk i sengen sin. Da er det godt å ha en pappa som kan holde seg med selskap, med de utroligste eventyr. Endelig får Mummitrollet vite om Mummipappas spennende liv!
Vi får bli med på historien helt fra Mummipappa var bare et lite mummibarn som bodde på barnehjem. Vi får se hvordan han først ble kjent med Snusmumrikken, Hufsa, Mummimamma og mange andre kjente figurer.
Mummipappa tar oss med på de utroligste steder, til land langt borte og til havets bunn. Bli med på eventyr!
Fra 4 år. Varer 1 t., 14 min.
Salg av popkorn og saft!
Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet.
mai
16
tor
Morgenkino @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mai 16@09:30-11:00
Vi viser den svenske filmen Dag for dag fra 2022.
Den forhenværende kokken Malte har en uhelbredelig svulst på hjernen og har nå bestemt seg for å ende sitt liv på en dødsklinikk i Sveits. Pleieren på hjemmet der han bor har tilfeldigvis ferie, og etter som hun nettopp har blitt sveket av sin mann, bestemmer hun seg for å kjøre han til Sveits i bobilen sin. Dette kommer tilfeldigvis Maltes venner Rut og Tage for øret, og den livlige Rut insisterer på at også de to skal være med, samt en renholder, som Rut engasjerer som pleier.
Dette er en livsbejaende komedie som også rommer mye alvor. Vennskap utvikles, kjærlighet oppstår og livsavgjørende beslutninger tas. Det er en historie om at det aldri er for sent å gjøre endringer i livet.
Felix Herngren, som er mannen bak «Solsidan», har regien, og i hovedrollen finner vi Sven Wollter. Dessverre døde Wollter før filmens premiere.
Filmen varer i 1 t, 50 min.
Salg av morgenkaffe!
Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet
mai
22
ons
Bok & bagel @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
mai 22@15:15-16:00
Vi har startet en lesesirkel for barn mellom 10 og 13 år. Dersom du er interessert i å lese og å snakke om bøker, er dette midt i blinken for deg. Det er to grupper, men vi snakker om den samme boken. Gruppe 1 har møte 22. mai kl. 15.15, og gruppe 2  møtes fredag 24. mai kl. 14.00. Boken vi skal lese denne gangen er «I sjuende himmel-not» av Mari Kjetun. Servering av bagel/baguette og juice.
Påmelding: eikbib@baerum.kommune.no
Velkommen!
Translate »