Hva skjer?

aug
27
lør
Lørdagskino : Bayala @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
aug 27@12:00-13:30

Vi viser den tysk/luxemburgske animasjonsfilmen Bayala. Den magiske makten til feene blir svakere siden dragene nesten har forsvunnet fra kongeriket Bayala. Feprinsessene Sera og Surah blir henrykte når de oppdager at de har nøkkelen til å redde verden: et drageegg! Nå må søstrene komme seg til dragefjellene, og de begir seg ut på en eventyrlig reise inn i det ukjente. Fra 4 år. Salg av popkorn og saft.

Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet.

sep
1
tor
Morgenkino : Avis de Mistral @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
sep 1@09:30-11:15

Vi viser den franske filmen My summer in Provence fra 2014. Paul lever et stille og rolig liv i vakre Provence, der han driver med olivendyrking. Stillheten får en brå slutt når hans 3 barnebarn fra Paris uventet kommer på besøk, og de skal til og med tilbringe hele sommerferien der. I denne komedien  dreier det seg om kultur, generasjons og familiekonfikter. Jean Reno er bl.a. kjent fra «Det store blå» og passer godt i rollen som den litt gretne, gamle gubben. Her er det bare å drømme seg bort i det vidunderlige sør-Frankrike!

Salg av morgenkaffe

Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet

 

sep
24
lør
Lørdagskino : Den store, stygge reven @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
sep 24@12:00-13:30

Vi viser den franske animasjonsfilmen Den store, stygge reven. Den som tror at det er rolig og fredelig på landet tar feil. Her finner du nemlig spesielt hissige dyr; en rev som tror han er en kylling, en kanin som jobber som stork og en and som vil bli julenisse! Hvis du er på landet på ferie, kjør forbi dette stedet! Passer for alle. Salg av popkorn og saft.

Filmvisningen i samarbeid med Filmrommet.

sep
29
tor
Morgenkino : Driving miss Daisy @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
sep 29@09:30-11:15

Vi viser komediedramaet Driving miss Daisy fra 1989 med handling fra 50 tallets USA i sørstatene. Filmen er en bearbeiding av Alfred Uhrys skuespill med samme tittel. Den sta, gamle og jødiske enken frøken Daisy lever et stille og fredelig liv og motarbeider enhver endring. Når hun mister kontrollen på bilen, slik at den rygger ukontrollert  inn på tomta til naboen, insisterer sønnen Boolie på at hun trenger en sjåfør. Den ydmyke Hoke, spilt av Morgan Freeman, blir ansatt. Daisy protester, men etter hvert utvikles et nært vennskap mellom dem.

Begge hovedrolleinnehaverne (Jessica Tandy og Morgan Freeman) fikk Oscar for beste hovedrolle i denne filmen, og for øvrig har den høstet en rekke andre priser.

Salg av morgenkaffe

Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet

 

 

 

okt
12
ons
Bok og vafler : Lesesirkel for barn @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 12@15:30-16:15

Vi starter en lesesirkel for deg som er mellom 10 og 13 år. Hvis du er glad i å lese og å snakke om bøker, passer dette for deg. Boken vi skal lese er «Mitt vidunderlige liv» av Jenny Jägerfeld. Den kan lånes på biblioteket og må leses før det første møtet. Det blir servering av vafler og saft.                                    Påmelding: ei@barum.bib.no eller tlf: 67509680

okt
18
tir
Lesesirkel: Å vanne blomster om kvelden @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 18@13:00-14:30

 

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne i Frankrike. Hun vanner blomster og steller alle gravene og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.  Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor er det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom? Det var med sin andre bok at Valerie Perrin virkelig slo gjennom med et brak. Romanen ble en enorm anmelder og publikumsfavoritt i hjemlandet og har solgt over en million eksemplarer i Frankrike. Den norske anmelderen Cathrine Krøger skriver: » Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok. Allerede på første side ble jeg så betatt at jeg nærmest ble euforisk. Sødmen, melankolien, den tørrvittige galgenhumoren, tematikken, personene – alt er så originalt og gråtevakkert og formfullendt at jeg gladelig ville gitt terningkast sju».

Velkommen til lesesirkel der vi snakker om denne boken. Det er en fordel om boken er lest på forhånd. Salg av kaffe. Påmelding: ei@barum.bib.no eller tlf: 67509680

 

okt
22
lør
Lørdagskino : Knerten og sjøormen @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 22@12:00-13:15

Vi viser den norske spillefilmen Knerten og sjøormen. Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt, vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv. Men hva om sommeren med Eddy blir 3 ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede – ikke en gang Knerten! Fra 4 år. Salg av popkorn og saft.

Filmevisningen er i samarbeid med Filmrommet

okt
25
tir
Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 25@10:30-11:00

Velkommen til skummel halvtime, der vi leser litt skumle historier. Du må gjerne kle deg ut – eller kom som du er!  Påmelding: ei@barum.bib.no eller tlf: 67509680

okt
27
tor
Morgenkino : En enkel til Antibes @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 27@09:30-11:15

Vi viser den svenske filmen En enkel til Antibes fra 2011. Enkemannen George har fått nok av hushjelpen Maria, som stjeler tingene hans og av hans voksne barn prøver å selge huset hans, for mest mulig profitt. Han bestemmer seg derfor for å overraske dem alle med et mottrekk, som gjør at alle får noe å tenke på. George pakker kofferten og legger ut på en svimlende reise. Han reiser tilbake i sin fortid – mot målene han en gang drømte om.

Sven-Bertil Taube fikk pris for beste mannlige hovedrolle ved Guldbaggegalan og publikummets pris ved European Union Film Festival i Toronto for denne filmen.

Salg av morgenkaffe

Filmvisningen i samarbeid med Filmrommet.

okt
29
lør
Barneteater : Det var en gang @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
okt 29@10:30-11:15

Lotte og Elias går i samme barnehage, men i forskjellige avdelinger. De er verdens beste venner – i hvert fall mesteparten av tiden. Vi blir med på deres  reise gjennom lek og sang, hvor de besøker H.C. Andersens eventyrlige rike, og vi stifter bekjentskap med historiene om Den stygge andungen, Den standhaftige tinnsoldat, Prinsessen på erten og Det er aldeles sant.

Forestillingen er ved Liberman produksjoner og varer i ca 40 minutter. Passer for barn fra 3 år. Billetter kan hentes på Eiksmarka bibliotek fra 23. oktober.

nov
19
lør
Juleverksted @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
nov 19@11:00-14:00

Vi lager lager julekort på biblioteket. Du trenger ikke ta med noe, for vi stiller med utstyr til å lage kortene. Kom selv eller sammen med en venn

Velkommen!

nov
24
tor
Morgenkino : Cinema paradiso @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
nov 24@09:30-11:45

Vi viser den italienske filmen Cinema paradiso fra 1988. Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso, hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans, og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt, og Salvatore forlot hjembyen, med løfte om aldri å komme tilbake. Han kommer likevel tilbake, for å delta i Alfredos begravelse.

Cinema paradiso ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film, tildelt juryens spesialpris i Cannes og Gledessprederen under filmfestivalen i Haugesund. En skinnende perle av en film med den franske karakterskuespilleren Philippe Noiret som kinomaskinist Alfredo.

Salg av morgenkaffe

Filmvisningen er i samarbeid med Filmrommet

 

des
17
lør
Lørdagskino : Familien Jul i Nisseland @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
des 17@12:00-13:30

Vi viser den danske spillefilmen Familien Jul i Nisseland. Dette er historien om Hugo, som er god venn med nissen Pixy. I år dukker Pixy opp hjemme hos Hugo allerede 1. desember, for å hente nisseluen med den magiske julekulen, som han glemte igjen året før. Ved et uhell ødelegger Hugo kulen, noe som betyr at Pixy mister sin nisse-magi. Hugo er den eneste som kan ordne kulen igjen og reiser derfor til Nisseland med sine søsken, for å hjelpe Pixy. I Nisseland må de gjemme seg, for ikke alle nisser liker mennesker. På reisen gjennom det magiske NIsseland er det mange hindringer for å gjøre kulen hel igjen – ikke minst den onde nissen Evol og hans slemme nissebande,

En fantastisk julefilm for hele familien, med alt du måtte ønske av snø, nisser, reinsdyr, juleverksted og nisse-magi. Fra 4 år. Salg av popkorn og saft.

Filmvisningen i samarbeid med Filmrommet.

 

Translate »