Hva skjer?

jan
24
man
FOREDRAG: HILDE HAGERUP OM KLAUS HAGERUP. @ Bærum bibliotek Rykkinn
jan 24@18:00-19:00
FOREDRAG: HILDE HAGERUP OM KLAUS HAGERUP. @ Bærum bibliotek Rykkinn

Klaus Hagerup (1946-2018) var skuespiller, regissør og folkekjær forfatter og skrev både for voksne og barn. Nå har datteren, forfatter Hilde Hagerup, skrevet et varmt portrett av faren sin. Like fint å jobbe som å danse er et portrett fullt av iver, sjarm og Klaus Hagerups humor, men også en bok om en sorgprosess.Fot. Kristin Aafløy Opdan.

 

feb
2
ons
FOREDRAG: Lys i hagen @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 2@19:00

Lysdesigner Kristhild Benjamine Hansen vil fortelle om lys og hva det betyr for oss. Hvordan kan vi med enkle grep leke oss med lys i hagen og forme spennende visuelle fremtoninger? Arrangeres i samarbeid med Bærum hagelag, men møtet er åpent for alle. Inngang kr 50,-

feb
4
fre
FREDAGSFOREDRAG: Det grådige hjerte – om forfatter Bjørg Viks liv og virke @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 4@12:00-13:00
FREDAGSFOREDRAG: Det grådige hjerte – om forfatter Bjørg Viks liv og virke @ Bærum bibliotek Sandvika

Lars Vik er ikke bare skuespiller og dramatiker, han er også Bjørg Viks sønn. I flere år har han arbeidet med biografien om morens liv og forfatterskap. I hennes etterlatte papirer kom han over refuserte romaner, ungdommelige kjærlighetsbrev og nærgående dagbøker. Dagbøker som siden dannet utgangspunkt for de tre romanene om Elsi Lund, kalt «en bauta i norsk etterkrigs-litteratur». Bjørg Viks virke som en av kvinnebevegelsens frontfigurer var ikke uten omkostninger. I et underholdende og vekslende kåseri inngår anekdoter fra forfatterens omskiftelige liv, høytlesning av hennes tekster og om arbeidet med biografien. Lars tegner et helt og nært bilde av en elsket forfatter, en engasjert feminist, og en sammensatt mor.

Gratisbilletter kan hentes i skranken på Bærum bibliotek Sandvika.

feb
8
tir
Bibelkunnskap som folkeopplysning
feb 8@19:00-21:00
Bibelkunnskap som folkeopplysning
Biskop Kari Veiteberg fekk Målprisen for 2020 og er no aktuell med boka «Bibelen på 200 sider».
Ho vil fortelje om arbeidet med boka med særleg vekt på bibeltekstanes kulturelle betydning.
Som vanleg blir det spørsmål og samtale i etterkant.
Arrangementet er i samarbeid Bærum Mållag.
mar
2
ons
Temakveld: Roser @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 2@19:00

Bærum hagelag inviterer til en kveld i rosenes tegn. Buskroser, klatreroser, klaseroser, historiske roser og de helt nye sortene. Knut Auke fra Helseberg gartneri kan det hele. Familiebedriften på Vollen som vil kunne feire 100-års jubileum i 2024, har spesialisert seg på roser. Senere i vår tar vi turen til gartneriet. Møtet er åpent for alle. Inngang kr 50.-.

mar
4
fre
FREDAGSFOREDRAG: Nytt blikk på Det gamle Egypt @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 4@12:00-13:00
FREDAGSFOREDRAG: Nytt blikk på Det gamle Egypt @ Bærum bibliotek Sandvika

Egyptolog Anders Bettum, religionshistoriker med doktorgrad på gammel egyptisk dødssymbolikk, trekker opp de store linjene i den egyptiske historien og gir smakebiter av egyptisk språk, religion, politikk og litteratur. Hør om dechiffreringen av hieroglyfene, begravelsesritualer med utspring i Osirismyten, funnet av Tutankhamons grav og dagliglivet i arbeiderlandsbyen Deir el-Medina.

Gratisbilletter kan hentes i skranken på Bærum bibliotek Sandvika fra og med to uker før arrangementet.

mar
5
lør
Foredrag: «Rock & Stjernestøv» – Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 5@15:00-16:00
Foredrag: "Rock & Stjernestøv" - Flemming Rasmussen og Thomas Vilhelm @ Bærum bibliotek Bekkestua

 

Foredrag + Minikonsert: «Rock & Stjernestøv»

Vi får besøk av Flemming Rasmussen, mannen bak miksebordet på Metallicas Ride The Lightning, Master of Puppets og …And Justice For All! Han har med seg medforfatter av boken Rock & Stjernestøv – historier fra Sweet Silence-studio gjennom 45 år, Thomas Vilhelm. Studioet har huset noen legendariske plateinnspillinger av bl.a. Metallica, Kim Larsen og Gasolin, Rainbow, The Savage Rose, D.A.D. og Morbid Angel. Det blir boksalg etter foredraget. Det blir også et musikalsk innslag før foredraget.

 

 

mar
16
ons
Foredrag: Hvorfor ble strømmen så mye dyrere enn normalt? @ Bærum bibliotek Høvik
mar 16@19:00-20:00

Strømprisen har nådd uvanlige høyder denne vinteren. Hva er det som har gjort at prisen føk i været akkurat denne sesongen? Hvilke faktorer er det som påvirker kraftprisene mest og som kan gi store svingninger? På grunn av energiomstillingen skal fossil energi gradvis fases ut og mer fornybar kraft fases inn i det europeiske kraftsystemet. Hvordan vil dette påvirke kraftprisen på kort og lang sikt? Må vi vende oss til hyppigere svingninger? Marianne Wergeland Jenssen er markedsdirektør i kraftbørsen Nord Pool som dekker 15 europeiske land, inkludert Norge og Norden. Hun innleder om temaet og svarer på spørsmål fra publikum. Arrangeres i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

mar
26
lør
Forfattertreff om Europas beste togreiser @ Bærum bibliotek Høvik
mar 26@16:00-17:00

Erik Sveberg Dietrichs har reist på kryss og tvers i Europa med tog. Nylig ga han ut boken Togferie. På skinner gjennom Europa. En guide til de beste reisene. Denne lørdagen gir han oss de beste tipsene for en vellykket togferie, delt opp etter land og med gode råd om ruter med spektakulære opplevelser. Arrangeres i samarbeid med Høvik biblioteks venner. Boksalg og signering ved Høvik bokhandel.

apr
1
fre
FREDAGSFOREDRAG: Plantebonanza @ Bærum bibliotek Sandvika
apr 1@12:00-13:00
FREDAGSFOREDRAG: Plantebonanza @ Bærum bibliotek Sandvika

Lurer du på hvordan du kan lykkes med grønne planter? Hvordan du kan skape et godt hjem gjennom å ta med naturen inn i stua di? Og hvorfor planter har fått et så voldsomt oppsving?
Vi inviterer til foredrag med populære Anders Røyneberg. Han har skrevet bøkene PLANTELYKKE og PLANTEBONANZA, og driver Instagramprofilen @arcticgardener med over 80000 følgere. Anders har innredet hjemmet sitt på Hadeland med 300 grønne planter og vil fortelle deg hva grønnplantebølgen handler om, hvordan du kan lykkes med å stelle, ivareta og velge hvilke planter som passer til deg.

Foredraget bugner av grønn inspirasjon og bilder av frodige rom.
Hans kjæreste Erik Schjerven er medforfatter og sidekick på foredraget. Det blir salg og signering av bøker for de som vil og god anledning til å stille spørsmål om stell og få deres beste plantetips.

Gratisbilletter kan hentes i skranken på Bærum bibliotek Sandvika fra og med to uker før arrangementet.

apr
6
ons
Foredrag: Den levende hagen @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 6@19:00

Drømmer du om en duftende hage med surrende insekter, blomster og mye liv? Bærum hagelag inviterer til foredrag med Karin Weslien, som kan fortelle hvordan du skal gå fram for å få en levende hage og bli bienes beskytter. Møtet er åpent for alle, inngang kr 50.-.

apr
7
tor
LOKALE STEMMER: Bærum Elveforum @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 7@18:00-19:00

Bærum Elveforum arbeider for vern og rehabilitering av vann og vassdrag og er opptatt av gode levekår for dyr og planter langs våre vassdrag.

Presentasjon og foredrag.

apr
23
lør
Foredrag: Heltekongen Haakon. Symbolet H7 i krig og fred. @ Bærum bibliotek Høvik
apr 23@16:00-17:00

Historiker og forfatter Carl Emil Vogt innleder om symbolet H7 og om hvordan kong Haakon kunne bli den største nasjonalhelten det moderne Norge har hatt. Da Norge skulle bli nazistisk, samlet motstanden seg bak H7. Salg av Vogts ferske bok Heltekongen Haakon. Symbol i krig og fred. Arrangeres i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

Translate »