Hva skjer?

jan
8
ons
Nytt år, nye muligheter og nye hagedrømmer @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 8@19:00

Tommy TønsbergTommy Tønsberg fra Garden Living vil inspirere oss til nytenking og motivere oss til å plukke fram jord og krukker og så de første frø allerede nå i januar.

Arrangeres av Bærum Hagelag. Inngang kr 50, åpent for alle.

jan
30
tor
KLASSIKERTIMEN: Medfølelse og sosial kritikk i Charles Dickens’ forfatterskap @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 30@18:00-19:00

I dette foredraget vil forfatter og professor Tone Selboe gå inn i det som kan sies å være kjernen i Dickens romaner: hjem og hjemløshet. I hans romaner er blodsbånd ingen garanti for omsorg. Foreldreløse barn er det mange av, og det er de utsatte og fattige barna, sviktet av samfunn og familie, som særlig interesserer ham. Gjennom eksempler fra noen av hans mest kjente romaner – som David Copperfield og Bleak House – vil Selboe vise hvordan Dickens forsøker å vekke leserens medfølelse og sympati. Vi markerer at det er 150 siden Charles Dickens døde med et spennende foredrag med en av Norges fremste formidlere.

feb
4
tir
FOREDRAG: Vi må snakke om bakterier @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 4@18:00-19:00

Jessica Lønn-StensrudVi må snakke om bakterier: dine viktigste venner.

Hittil har forskerne konsentrert seg om den ene prosenten farlige bakterier som truer menneskenes liv og helse. Men blant de resterende 99 prosentene er det hjelpsomme, livsviktige og fascinerende bakterier som lever på oss og i oss. Dessverre har bakteriene fått dårlig rykte, derfor har forfatteren tatt saken og forteller nå om alle de andre spennende bakteriene vi lever sammen med.

Jessica Lönn-Stensrud har doktorgrad i mikrobiologi, mastergrad i pedagogikk og i biokjemi. Hun jobber som forsker og førstebibliotekar ved Realfagsbiblioteket på Universitetet i Oslo. I år er hun aktuell med boka «Vi må snakke om bakterier: dine viktigste venner».

Her kan du låne/reservere boken

 

 

feb
28
fre
På talefot med Sigbjørn Johnsen @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 28@13:00-13:45

 Ricardofoto

Det viktigste i livet – Stubber om livet, døden og alt imellom

Sigbjørn Johnsen har hatt viktige stillinger som finansminister og fylkesmann, men har opplevd at tilværelsen kan snu fort. I løpet av kort tid mistet han både kona si og jobben som fylkesmann, det siste som følge av regionsreformen. Travelhet og kjærlighet ble byttet ut mot tomhet, sorg og savn.- men han har klart å beholde livsgnisten og pågangsmotet og ser viktigheten av å finne glede i små hverdagshendelser: En må ta med seg gode minner og gå videre, som han sier. Det er viktig å komme seg opp og ut og ta vare på dagene sine.

I denne boka skriver han om Livet. Om Kjærligheten. Om de nære tingene. Og om kona Helle som døde av kreft.

Arrangementet foregår i Gråsonen og er gratis. Boksalg ved Høvik Bokhandel. Velkommen!

apr
17
fre
På talefot med Kari-Anne Pedersen: «Kler vi oss ut eller inn i en bunad?» @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 17@13:00-13:45

Foto: Helge Brekke

Om bunader –  historie og variasjon

Hva er bakgrunnen for den litt underlige og særegne tradisjonen vi har i Norge med å bruke bunader i høytidelige anledninger? Over 60% av norske kvinner eier en bunad, mens tilsvarende tall for Sveriege bare er 6%, – og i Danmark er det nesten ikke bunader i det hele tatt!

Kari-Anne Pedersen ser på historikken og variasjonen i bunadenes opphav og utforming. Hvor kommer de fra og hvordan ser de ut? Pedersen er konservator ved Norsk Folkemuseum med arbeidsområde drakt og tekstil. Hennes magisteravhandling het «Når klær blir bunad». Hun har også utgitt flere bøker om bunader.

Arrangementet foregår i Gråsonen og er gratis. Velkommen!

 

 

 

 

Translate »