Hva skjer?

sep
2
fre
FORESTILLING: KJÆRLIGHET, ANGST, DØD, BARNDOM – OG EN ALLE TIDERS SOMMER! @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 2@12:00-13:00
FORESTILLING: KJÆRLIGHET, ANGST, DØD, BARNDOM - OG EN ALLE TIDERS SOMMER! @ Bærum bibliotek Sandvika

Om Inger Hagerups liv og virke, en av våre største lyrikere. Hennes forunderlige ordspill og lek med ord, hennes frodige billedverden og små historier har gitt fantasien vinger. Dikt av Inger Hagerup, musikk av Haakon Ellingsen. Med Jacob Holthe Thorsen, Gaute Storsve og Haakon Ellingsen.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra 19. august.

sep
29
tor
ERIKA FATLAND OM GRENSEN @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 29@18:00-19:00
ERIKA FATLAND OM GRENSEN @ Bærum bibliotek Rykkinn

Erika Fatland forteller om hvordan det er å ha Russland som naboland. Hvilke andre land enn Ukraina er i faresonen? Med kunnskap om landene og deres historie og gjennom menneskemøter viser Erika Fatland hvordan disse svært ulike landene alle påvirkes av sin mektige nabo. Bilde ved Tine Poppe.

okt
7
fre
FOREDRAG: Hugo Flaten om «Roma : Keisernes by» @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 7@12:00-13:00
FOREDRAG: Hugo Flaten om "Roma : Keisernes by" @ Bærum bibliotek Sandvika

Hugo Flaten presenterer Roma på keisernes tid og litt om byens historie og dagligliv i antikkens Roma. Mest av alt omhandler foredraget om noen av de viktigste bygningene og monumentene keiserne etterlot seg og som fortsatt preger byen i dag. Boken Roma henvender seg til alle som er fascinert av Roma og som ønsker litt mer informasjon enn det som presenteres i vanlige turistguider.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra 21. september.

okt
13
tor
Per Vollestad: Livet på Grini under annen verdenskrig. @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 13@12:00-13:00
Per Vollestad: Livet på Grini under annen verdenskrig. @ Bærum bibliotek Rykkinn

Hvordan var kampen for tilværelsen i Norges største fangeleir? Per Vollestad er forfatter, sanger og musikkforsker og vil også gi smakebiter på Grini-viser.

okt
27
tor
FOREDRAG: Lena Lindgren om sosiale medier og teknologigigantenes makt @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 27@18:00-19:00
FOREDRAG: Lena Lindgren om sosiale medier og teknologigigantenes makt @ Bærum bibliotek Sandvika

Ekko var nymfen som snakket for mye. For dette ble hun dømt til en skjebne hvor hun bare kunne gjenta andre. På 2000-tallet møter vi Ekko i medieteknologien; i virale memer, skittstormer, hekseprosesser og ekkokamre. Den som får algoritmene på sin side, vinner oppmerksomhetsøkonomiens høyeste trofé: å bli sett. Lena Lindgren, vinner av Brageprisen 2021 for beste sakprosabok, Ekko : et essay om algoritmer og begjær, vil fortelle om hvordan vi bruker sosiale medier og om teknologigiantenes enorme makt.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra 13. oktober.

nov
4
fre
FOREDRAG: Marit Walsø om luktesansen @ Bærum bibliotek Sandvika
nov 4@12:00-13:00
FOREDRAG: Marit Walsø om luktesansen @ Bærum bibliotek Sandvika

Duft og lukt påvirker livet ditt i mye større grad enn du tror. Bli med på en fascinerende reise gjennom duftens historie, og lær hvordan du utnytter luktesansen din til det fulle!
Margit Walsø er forfatter og direktør i NORLA, senter for norsk litteratur i utlandet og har skrevet boken Din femte sans.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra 21. oktober

nov
29
tir
Språk i multi-etniske ungdomsmiljø og påverknad på normert norsk
nov 29@19:00-21:00
Språk i multi-etniske ungdomsmiljø og påverknad på normert norsk

Fleire forfattarar har dei siste åra komme med romanar der hovudpersonane talar det nokre vil kalle «kebabnorsk». Vi møter ein av forfattarane saman med Toril Opsahl frå Institutt for lingvistiske og nordiske studium ved Universitetet i Oslo. Ho har sett på kva som kjenneteiknar språket i slike ungdomsmiljø og om det vil endre språket vi alle talar og skriv.

Toril Opsahl har tidlegare arbeidd ved Ivar Aasen-instituttet for språk og litteratur, Høgskulen i Volda og vore redaktør/forskar ved prosjektet Norsk Ordbok 2014.

Arrangementet er i samarbeid med Bærum Mållag.

Sal av billettar.

Translate »