Hva skjer?

sep
23
tor
Digital lesesirkel: Penger på lomma  @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 23@18:00-19:00
Digital lesesirkel: Penger på lomma  @ Bærum bibliotek Sandvika

Vi inviterer til åpen lesesirkel på nett. Boken som skal diskuteres er skrevet av Asta Olivia Nordenhof. Ekteparet Kurt og Maggie lever i utkanten av 1980-tallets danske velferdssamfunn – en tilværelse preget av sosial og økonomisk underlegenhet, men også av sterke drømmer om selvstendighet og frihet, om kjærlighet og bedre tider. I hjertet av romanen står passasjerskipet Scandinavian Star i brann. Natt til 7. april 1990 mister 159 mennesker livet. Vi diskuterer innholdet i boken og hva den kan si oss om den økonomiske situasjonen mange befinner seg i i dag. Prosjektet “Virus på økonomien” støttes av Fritt Ord.
Påmelding: sa@barum.folkebibl.no innen 16. september.

 

 

okt
28
tor
Digital lesesirkel: Det er nok nå @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 28@18:00-19:00

Velkommen til lesesirkel på nett. Vi diskuterer Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur (2019) av Linn Stalsberg. Vi snakker om den sett i lys av pandemitiden og hvordan livet har endret seg for mange. Litt om boka: I 40 år har vi levd og åndet i nyliberalismen. Psykologene snakker om en «nyliberal psyke», som konsekvens av at vi stadig testes, telles og måles. Når alle problemer skal løses av hver og en alene, i et såkalt fritt marked, blir kollektive løsninger på felles problemer vanskelige. Vi står tilsynelatende maktesløse overfor vår tids største utfordringer: klimakrisen, ulikheten i verden og ensomheten mange kjenner på. Om opplegget: Biblioteket inviterer til samtale i grupper på 8-10 personer der vi diskuterer en bok som leses på forhånd. En ansatt fra biblioteket vil lede hver gruppe. Vi sender deg møtelenke i god tid før arrangementet starter! NB! Husk å melde deg på innen 21. oktober til barum@barum.folkebibl.no

 

nov
16
tir
Foredrag om faktasjekk og falske nyheter med Faktisk.no @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 16@13:00-14:00

Falske nyheter spres raskere i mediene enn noen gang tidligere, samtidig som metodene for å lage falske nyheter blir vanskeligere å oppdage. Teknologien som brukes til å manipulere virkeligheten er blitt så god. Samtidig er det tidkrevende å faktasjekke.

Oda Marie Skancke og Eva Akerbæk fra Faktisk.no vil holde foredrag om hvordan vi selv kan oppdage falske nyheter. Foredraget er rettet mot ungdom og voksne.

Dette arrangementet vil også bli strømmet. Følg med på våre nettsider/Facebook for oppdatert informasjon.

Translate »