Hva skjer?

des
7
ons
Lesegruppe for menn @ Bærum bibliotek Bekkestua
des 7@18:00-19:00

Velkommen til lesegruppe for menn!

Vi samles rundt en god tekst med åpent sinn og deler våre tanker – eller bare lytter om du vil. Arrangeres i samarbeid med frivillig Per Arne Holm, som har gjennomført leselederkurs etter Shared Reading-metoden.

NB! Ingen forberedelser trengs.

des
8
tor
SPRÅKKAFÉ RYKKINN BIBLIOTEK OG RYKKINN FRIVILLIGSENTRAL @ Bærum bibliotek Rykkinn
des 8@10:30-11:30
SPRÅKKAFÉ RYKKINN BIBLIOTEK OG RYKKINN FRIVILLIGSENTRAL @ Bærum bibliotek Rykkinn

Vi møtes på biblioteket hver torsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Ingen språkkafé i høstferien 6. oktober. Siste gang er 8. desember.

des
14
ons
Filmvisning: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001) @ Bærum bibliotek Bekkestua
des 14@18:00-20:00
Filmvisning: Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001) @ Bærum bibliotek Bekkestua

Ro ned i førjulstiden med denne moderne klassikeren.

Amélie, som har hatt en mildt sagt uvanlig oppvekst, ønsker kun det beste for menneskene rundt seg. Metodene hun benytter for å endre livene deres, er dog ikke helt tradisjonelle. Og hva med hennes egen lykke?

Filmen vises i samarbeid med Filmrommet.

Regi: Jean-Pierre Jeunet

 

jan
13
fre
Foredrag: «De greske mytene» av Inger Merete Hobbelstad @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 13@12:00-13:00
Foredrag: "De greske mytene" av Inger Merete Hobbelstad @ Bærum bibliotek Sandvika

Foredrag: «De greske mytene» av Inger Merete Hobbelstad

Inger Merete Hobbelstad kommer til Sandvika for å presentere boken «De greske mytene», illustrert av Stella East. Denne boken gjenforteller de mest kjente heltehistoriene fra den greske mytologien.

I dette foredraget setter forfatteren den greske mytologien i kontekst og snakker om hvorfor de har betydd så mye for kulturen vår, hvorfor de går igjen i billedkunst, musikk, film og poesi, og har gjort det i århundre etter århundre. I tillegg gjenforteller hun noen av historiene, og viser frem Stellas illustrasjoner.

Gratisbilletter kan hentes i Sandvika fra fredag 2. desember.

feb
28
tir
Lesesirkel @ Bærum bibliotek, Eiksmarka
feb 28@13:00-14:00
Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne i Frankrike. Hun vanner blomster og steller alle gravene og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes, for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord. Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor er det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?
Det var med sin andre bok at Valerie Perrin virkelig slo gjennom med et brak. Romanen ble en enorm anmelder og publikumsfavoritt i hjemlandet og har solgt over en million eksemplarer i Frankrike. Den norske anmelderen Cathrine Krøger skriver: «Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok. Allerede på første side ble jeg så betatt at jeg nærmest ble euforisk. Sødmen, melankolien, den tørrvittige galgenhumoren, tematikken, personene  – alt er så originalt og gråtevakkert og formfullendt at jeg gladelig ville gitt terningkast sju».
Velkommen til lesesirkel der vi snakker om denne boken. Den må leses på forhånd. Salg av kaffe. Påmelding: ei@barum.bib.no eller tlf: 67 50 96 80
Translate »