Hva skjer?

feb
27
ons
Foredrag: Torgrim Eggen om Kraftwerk @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 27@18:00-19:30
Foredrag: Torgrim Eggen om Kraftwerk @ Bærum bibliotek Bekkestua

Torgrim Eggens bok «Kunstrock» består av tre fortellinger om band/artister fra 1970-tallet, knyttet til undersjangeren «Art rock». I februar 2018 gjestet han Bekkestua bibliotek og fortalte om David Bowie og hans kunsteriske periode i Berlin, i oktober var Eggen tilbake med fortellingen om Roxy Music. Denne gangen skal tyske Kraftwerk under lupen, når vi blir servert tredje og siste del i denne spennende foredragsserien om en av populærmusikkens mest kreative perioder. Eggen forteller både med egne ord, og via lyd og bilder fra bandets karriere, med utgangsboken i boken.

Forfatteren Torgrim Eggen (født 1958) har bakgrunn både som musikkjournalist, musikkavisredaktør og som utøvende musiker. På begynnelsen av 1980-tallet var han et av de sentrale medlemmene i den norske nyrock-gruppa The Cut, som hentet mye inspirasjon fra nettopp disse artistene. Kunstrock er en musikkbok som går fra det biografiske til det musikkfaglige, som berører både kunsthistorie og politikk, som setter disse tidløse nyskaperne inn i den rammen de gjør krav på.

Om «Kunstrock»:

Kunstrock består av tre fortellinger fra det merkverdige 1970-tallet. Den tredje rockgenerasjonen besto av litt andre typer enn de to foregående. Det var folk fra i hovedsak møblerte hjem, med velfylte bokhyller og ekte kunst på veggene. De betraktet rockmusikk som en visuell kunstform like mye som et musikalsk håndverk. De iscenesatte seg selv. De påvirket og inspirerte hverandre. Gjennom å finne en posisjon der man skuet bakover og fremover samtidig, lagde de popmusikk som virker fullstendig ny og dristig over 40 år etter. I Kunstrock blir vi nærmere kjent med Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie.(Hentet fra Cappelen Damms nettsider)

For å låne «Kunstrock», trykk her.

Translate »