Hva skjer?

jan
22
tir
Nicolaj Frobenius med «Kongonotatene» @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 22@18:00-19:00

Bærumsforfatter Nikolaj Frobenius skulle egentlig skrive filmen om French og Moland, i stedet ble det roman. I denne samtalen diskuterer han sitt forfatterskap og forteller om reisen inn i «mørkets hjerte» med sin siste bok, «Kongonotatene». Støttet av Nasjonalbiblioteket.

 

mar
6
ons
Forfattertreff: Håvard Syvertsen om «Å sykle – en besettelse» @ Bærum bibliotek
mar 6@18:00-19:00
Forfattertreff: Håvard Syvertsen om "Å sykle - en besettelse" @ Bærum bibliotek

Foto: Bibiana Piene

Forfatter Håvard Syvertsen kom i fjor med den lille boken «Å sykle – en besettelse». Denne boken er en kjærlighetserklæring til sykkelen, og hva sykling kan gi av gleder, utfordringer og livsinnsikt. Syvertsen kommer til Bekkestua for å samtale om syklingen og hvordan den kan påvirke mer enn kun det fysiske; fra sykkelsetet kan både følelser og tanker om livet gjøre selve opplevelsen av å sykle til en besettelse.

Fra forlagets omtale:
Håvard Syvertsen har vært opptatt av sykling så lenge han kan huske. Som guttunge lå han på gulvet, trollbundet av de svart-hvite bildene i farens sykkelblader.

Etter at han sluttet å sykle konkurranser, ble syklingen en ren glede, og er det fremdeles. Hver vår handler om den første sykkelturen etter vinteren, forventningene til den betingelsesløse lykken det er å sette seg på sykkelen. Å la den fantastiske og vakre konstruksjonen bli ett med kroppen, hengi seg til de repeterende bevegelsene, bli oppmerksom på pedalene som går rundt og rundt mens vinden suser ved ørene.

Å sykle er en uforbeholden kjærlighetserklæring til sykkelen, og er et uttrykk for takknemlighet overfor den besettelsen syklingen utgjør.

Translate »