Hva skjer?

jun
20
tor
Forfattertreff med Bård Torgersen og Nikolaj Frobenius @ Bærum bibliotek Rykkinn
jun 20@18:00-19:00

Stemmer fra den tøffe tiden. Et møte med forfatterne Bård Torgersen og Nikolaj Frobenius. Begge kritikerroste og anerkjente forfattere. Med oppvekst på Rykkinn på 70-80-tallet. Det var i den tiden pressen i små og store kriminalsaker gjerne skrev at gjerningspersonen var bosatt på Rykkinn

I løpet av det siste året har både Torgersen og Frobenius kommet med romaner der hovedpersonene erindrer sin barne- og ungdomstid med narko og vold på Rykkinn. Torgersen med «Lengter knuser slår» og Frobenius med «Kongonotatene». Åstedet for mye av dramatikken er Bjørnebærstien. Romanene er ikke selvbiografiske. Men de henter opp det vonde fra et miljø med mange unge døde.

Et minnesmerke? Et spark til det etablerte som sviktet disse ungdommene?

okt
25
fre
På talefot med Hege Duckert – om «Summen av små ting» @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@12:00-13:00

 Hege Duckert

Summen av små ting. Fra symaskin til selfiestang: 25 ting som forandret Norge

Her får vi Norges nyere historie fortalt gjennom 25 ting! Hege Duckert viser oss hvordan 25 hverdagsgjenstander har vært med på å forme oss, fra jappetida på 80-tallet og fram til i dag.Hun forteller om ting og vaner som sniker seg inn i livene våre og endrer oss. Bak fortellingene om helt konkrete ting som Kim Frieles brudekjole, Anne-Kat Hærlands vin og Jens Stoltenbergs sykkelhjelm ligger større endringer i det norske samfunnet: åpenhet, likestilling, oljerikdom og høyt forbruk.

Hege Duckert har funnet frem til 25 ting som har preget oss, og som de fleste vil huske med et smil, fordi de er blitt en del av hverdagen vår.

Arrangementet foregår i Gråsonen og er gratis. Boksalg ved Høvik Bokhandel.

Translate »