Hva skjer?

feb
8
tor
Kunstrock – «David Bowie og Berlin» ved Torgrim Eggen @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 8@18:00-19:30

Kunstrock – David Bowie og Berlin

Torgrim Eggen er aktuell med sin helt nye bok «Kunstrock» som tar for seg den tredje rockebølgen representert gjennom David Bowie, Roxy Music og Kraftwerk.

Fra Cappelen Damm:

Kunstrock består av tre fortellinger fra det merkverdige 1970-tallet. Den tredje rockgenerasjonen besto av litt andre typer enn de to foregående. Det var folk fra i hovedsak møblerte hjem, med velfylte bokhyller og ekte kunst på veggene. De betraktet rockmusikk som en visuell kunstform like mye som et musikalsk håndverk. De iscenesatte seg selv. De påvirket og inspirerte hverandre. Gjennom å finne en posisjon der man skuet bakover og fremover samtidig, lagde de popmusikk som virker fullstendig ny og dristig over 40 år etter. I Kunstrock blir vi nærmere kjent med Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie. Forfatteren Torgrim Eggen (født 1958) har bakgrunn både som musikkjournalist, musikkavisredaktør og som utøvende musiker. På begynnelsen av 1980-tallet var han et av de sentrale medlemmene i den norske nyrock-gruppa The Cut, som hentet mye inspirasjon fra nettopp disse artistene. Kunstrock er en musikkbok som går fra det biografiske til det musikkfaglige, som berører både kunsthistorie og politikk, som setter disse tidløse nyskaperne inn i den rammen de gjør krav på.

Torgrim Eggen tar i dette foredraget for seg David Bowie og hans kreative periode i Berlin. Denne perioden ga oss albumklassikere som «Low», «Heroes» og «Lodger». Samarbeidet med lydgeniet Brian Eno er også sentralt i Bowies tid i Berlin. Foredraget er av typen multimedia og Eggen vil vise bilder, fortelle og spille av lydklipp for å gi oss et bilde av denne fasinerende epoken i rockehistorien.

feb
15
tor
Visene vi husker – konsert med Frode Johansen @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 15@18:00-19:00

Med sitt eminente gitarspill, fengende melodier og treffsikre tekster har Frode Johansen blitt kalt «den norske visesangens arveprins». Han gjorde rundt åtti konserter i 2016, spilles mye på radio og seiler opp til å bli den fremste arvtakeren etter Lillebjørn Nilsen-generasjonen. Frode Johansen er profilert artist på den norske radiokanalen Ordentlig Radio drevet av Øystein Sunde og Tor Andersen og han har vært grundig omtalt på NRK P1 i programmer som Norsk på Norsk og Kveldsåpent. Låta hans «Sølvgrå» er fortsatt listet på NRK P1+ og han har deltatt på programmet Låtskriver’n sammen med artister som Unni Willhelmsen, Thom Hell, Bare Egil Band og Daniel Kvammen. Han har nylig gitt ut sitt femte album; «For sånne folk som dere» til gode anmeldelser. Romerikes Blad mener dette er hans beste album så langt og gir albumet terningkast fem.

I ”Visene vi husker” spiller han kjente og kjære viser fra 1930-tallet og frem til i dag, i tillegg til sine egne.
Vi nevner i fleng: Einar Rose, Stordal og Engerdal, Alf Prøysen, Stein Ove Berg, Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og mange fler!

Konserten er gratis!

 

feb
17
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 17@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

mar
8
tor
Det vakre i Haugtussa @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 8@19:00-20:00

Kristin Lunde, Trude Helen Binderø, Pia Borgli

Det vakre i Haugtussa

Mange komponister har tonesatt musikk til Arne Garborg sitt diktverk Haugtussa. Her de vakreste sangene og dikt valgt ut, – der følelser, kjærlighet, naturskildringer og mystikk er vevet sammen

Forestillingen har også med en bilde-collage som vises på storskjerm.

Medvirkende: Trude Helen Binderø sang, Kristin Lunde klaver, Pia Borgli skuespiller og fotograf Marie Øydvin.

mar
15
tor
Geitekillingen som kunne telle til ti – forestilling ved Akershus teater @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 15@10:30-11:00

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

Fra 3 år. Ca 30 min. Pris kr 30 for liten og stor. Billetter bestilles fra 2. januar på tlf 67 50 96 40. Forestillingen spilles kl. 10.30 og kl. 12.00

 

Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 15@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

apr
5
tor
Konsert med Bansal Band @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 5@20:00-21:00

Konsert med Bansal Band

Bansal Band spiller ny musikk av fiolinist Harpreet Bansal. Komposisjonene henger nært sammen med den indiske raga-tradisjonen hun har vokst opp med. De musikalske arrangementene byr på lek og improvisasjon og henter inspirasjon fra alle utøvernes musikalske bakgrunner. Bansal Band ble tildelt Norsk Kulturråds Ensemblestøtte for 2014 og 2017, og er aktuelle med et helt nytt album. Konserten har fri adgang!

Bansal Bands hjemmeside

 

 

apr
7
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 7@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

apr
10
tir
Iram Haq: Hvordan våge å være seg selv? @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 10@18:00-19:30

Iram Haq kommer til biblioteket på Bekkestua!

Denne utfordringen er noe vi alle kjenner på – gjennom hele livet – og i ulik grad. Hvordan skal vi våge å hoppe ut i det fristende ukjente og følge våre drømmer?
Iram Haq tar tak i utfordringen med utgangspunkt i kjærlighet til familien, oppveksten mellom to kulturer, kvinneundertrykkelse, pliktfølelse og veien mot uavhengighet. Følelsen av å stå utenfor mer enn å være innenfor i oppveksten har formet Iram, som mener at tematikken er universell.
Vi har alle et behov for å forme og bli kjent med egen identitet og for å finne vår plass. Bakgrunn og oppvekst kan stå i veien for oss, men behøver ikke bli en hindring. Det er viktig å våge å lytte til seg selv for å finne egen lykke. Ved å våge utviser du mot. Modige handlinger gir endring og personlig vekst. Men motet kommer ikke av seg selv. Vi må trene – hele tiden.

Iram Haq er en prisbelønnet regissør og manusforfatter som er aktuell med publikumsuksessen «Hva vil folk si». Filmen har hatt mer enn 100.000 besøkende i Norge og er solgt til mange land. Den har allerede vunnet flere priser:
Audience Award – new authors AFI FEST 2017 i Los Angeles.
Publikumsprisen i Lübeck Nordic Filmdays 2017.
Femme de Cinéma award og Les Arc European film festival France med utdeling i desember 2017.

Daniella Reyes bidrar med musikalske innslag.

Det blir også musikalske innslag med den unge artisten Daniela Reyes. Under årets by:Larm-festival og ved mange andre anledninger har hun fått mye oppmerksomhet for sine sjarmerende og imponerende opptredener. Hun kombinerer akustiske instrumenter med bruk av loopmaskin og skaper et bredt lydlandskap med trekkspill, gitar, stompboks og en enestående stemme.

Gratis inngang!

apr
28
lør
Tusmørke – «Bydyra» En musikal for barn! @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 28@13:00-14:30

Bydyra er et musikalprosjekt av Tusmørke, i samarbeid med Aktivitetsskolen Nordstrand i Oslo. Musikalen er i to deler, der vi følger Ekornet, Grevlingen og Kråka på vei fra villmarka til storbyen. Konserten passer for barn og voksne fra 4 år.

Treet de bor i blir hugget ned av menneskene, så dyra flytter til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette, og dyra oppdager at de ikke er de eneste husløse i menneskenes verden. Dyra tilpasser seg og finner seg et nytt hjem i parker og bakgårder. Det viser seg at menneskenes by, plassert oppå naturen, ikke er trygg for naturens egne luner. Når vannet stiger og byens underjordiske elver kommer opp i dagen, er ikke betongen og asfalten så sterk som den ser ut. Storbyen blir på nytt en villmark.

Tusmørke

Tusmørke er et norsk progrock-band fra Skien men bosatt i Oslo. Bandet ble dannet i 1994 som Tusmørke men kalte seg en stund Sativa og Withywindle. I 1997 tok de navnet Elektrisk Tusmørke da en elektrisk utgave av bandet så dagens lys. I 1997 flyttet gruppa til Oslo og platedebuterte i 2012 som Tusmørke med albumet Underjordisk Tusmørke. De ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen rock for albumet Ført bak lyset.

Translate »