Hva skjer?

aug
28
tir
OFFISIELL ÅPNING av nyoppusset avdeling på Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
aug 28@12:30-13:30

Vi har den glede å invitere deg til åpningen av vårt utvidede, tidsriktige og innbydende bibliotek på Rykkinn. Biblioteksjef Trine Schøning ønsker velkommen. Åpningstale ved Morten Skauge, utvalgsleder i Miljø, idrett og kultur. Musikalske innslag ved Rykkinnartisten Surfalot. Ansatte og brukere deltar med vyer og fanfare for det nye biblioteket

sep
7
fre
Erik Bye i ord og toner – med Asbjørn Bakke og Hans Fredrik Jacobsen @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 7@12:00-13:00

Erik Bye var Norge på to bein – stødig, raus og inkluderende. Men han slet også med indre demoner. Da Asbjørn Bakke ga ut biografien om Erik Bye i 2017 fikk den strålende mottakelse. Han skriver engasjert og underholdende om et hendelsesrikt liv, basert på et enormt kildemateriale. Vi gleder oss til å høre ham fortelle om mannen som har betydd så mye for så mange. I tillegg får vi besøk av musiker Hans Fredrik Jacobsen, som skal synge og spille låtene han framførte sammen med Bye, noen av dem skrev han melodien til også. Velkommen!

 

sep
8
lør
Mini-Afrika med – Raymond Sereba. @ Bærum bibliotek Høvik
sep 8@15:00-15:45

Gjennom lyd, farger, fortelling, bevegelser og musikk skaper Raymond Sereba en flott musikkopplevelse for barn fra ca. 3 år og oppover og deres familier. Barna involveres og engasjeres gjennom rytmer, bevegelse, sang og fortelling. Forestillingen er gratis og er et samarbeid med Høvik biblioteks venner.

sep
14
fre
Møte med kjente og kjære Bærumskunstnere @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 14@12:00-13:00

.
Møt Sverre Hoel, som står bak den nye kunstneriske utsmykningen i Salen på Bekkestua bibliotek.
Samtidig innvier vi møterommene, og får møte kjente og aktuelle Bærumskunstnere: Unni Lindell, Wolfgang Plagge, Karin Krogh og Henny Moan, som har gitt navn til møterommene.

sep
26
ons
De norske kandidatene til Nordisk råds litteraturpris! @ Bærum bibliotek, Bekkestua
sep 26@19:00-21:00

Roskva Koritzinsky Foto: Håkon Borg

Denne gangen er det Carl Frode Tiller som er nominert for romanen «Begynnelser» og Roskva Koritzinsky som er nominert for «Jeg har ennå ikke sett verden». Musikalske innslag blir ved norsk-britiske Shaun Bartlett. Siden Carl Frode Tiller er forhindret fra å komme, vil litteraturkritiker Tom Egil Hverven stille i hans sted.

Dette blir den 25. gangen Nordisk råds norske delegasjon på Stortinget, Foreningen Norden i Bærum og Bærum bibliotek samarbeider om arrangementet.

Jeg har ennå ikke sett verden. «Koritzinsky viser en uvanlig evne til både å zoome inn øyeblikksdetaljer og gjengi skiftningene og alt det uvisse i et livsløp på få sider. Ikke minst klarer hun å vise hvor tett sammenvevd det nære og det fremmede er mellom mennesker… Koritzinsky skriver på en måte som kan få en til å føle at disse setningene fortløpende snur seg for å betrakte seg selv, med en vedvarende årvåkenhet og en litterær bevissthet som vitner om et sterkt gehør for språkets egen, doble kraft – til å kartlegge og til å oppløse.» Les mer fra Nordisk Råds begrunnelse for nominasjonen.

Carl Frode Tiller

Begynnelser. «Carl Frode Tiller følger opp Innsirkling-trilogien – et hovedverk i den norske litteraturen på 2000-tallet (hvor han også ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris) – med en roman der han benytter sine avanserte fortellerstrukturer på et helt nytt stoff. Begynnelser åpner med at Terje, som jobber som miljøkonsulent med bevaring av biomangfold som spesialområde, ligger på sykehus etter et selvmordsforsøk. Derfra fortelles historien baklengs, slik at leseren tas med på en reise bakover i tid… Som få andre synes Tiller å ta Søren Kierkegaards ord på alvor: Livet må leves forlengs, men forstås baklengs”. Les mer fra Nordisk Råds begrunnelse for nominasjonen.

Tom Egil Hverven

Tom Egil Hverven er kjent fra en rekke litteratur- og kulturprogrammer i NRK og er nå hovedanmelder i Klassekampens bokmagasin. I 1998 ble han kåret til Årets litteraturkritiker, og i 2017 mottok han Olav Dalgards kritikarpris.

Shaun Bartlett har gitt ut fem soloalbum, han har skrevet filmmusikk for flere filmer og TV-serier, og ikke minst varmet opp for selveste Leonard Cohen på Bislett stadion. I 2017 ga han ut EP-en «Going Places» i forbindelse med filmmusikken til «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». Han er kanskje mest kjent for sine opptredener på «Gullruten» og «The Voice», hvor han samarbeidet tett med Magne Furuholmen (a-ha).  Konserter med Shaun Bartlett har blitt beskrevet som sjeldent nære og med en magisk evne til å fryse tiden. Shaun er kjent for sin fantastiske stemme og sine vakre, melankolske komposisjoner. Også bor han i Bærum…

En stortingsrepresentant fra den norske delegasjonen til Nordisk Råd vil introdusere kandidatene.

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

Shaun Bartlett kommer til biblioteket på Bekkestua!

Shaun Bartlett kommer til biblioteket på Bekkestua! (Bildet er fra Wikippedia)

okt
25
tor
Ungplugged – Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@18:00-20:00
Ungplugged - Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Ungplugget-konsert på biblioteket

Silje Halstensen er vokalist og låtskriver i bandet Bendik. Med sin kraftfulle elektropopmusikk og personlige tekster på norsk, har Silje turnert land og strand, spilt på by:larm og Roskilde – og blitt nominert til Spellemann og P3 Gull. Nå kan du møte Silje sammen med tre unge, lokale musikktalenter på ditt bibliotek. Gjennom UNGPlugged løfter biblioteket fram morgendagens stjerner. Bli med og oppdag det unge gullet du har rett i nærheten!

Vil du delta i workshop og spille konsert med Silje Halstensen?

Vi er på jakt etter tre unge, lokale låtskrivere i alderen 15-25 år. Gjennom workshopen vil Silje komme med veiledning og gode råd innen låtskriving! Etter workshopen vil alle de tre utøverne få opptre alene eller sammen med Silje Halstensen.

Ta kontakt for mer informasjon:

e-post: josch@barum.folkebibl.no       Tlf: 67 50 96 36

nov
22
tor
Geitekillingen som kunne telle til ti – med Akershus teater @ Bærum bibliotek Høvik
nov 22@10:30-11:00

Akershus teater spiller den musikalske forestillingen Geitekillingen som kunne tellet til ti.

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

Forestillingen spilles både kl. 10.30 og kl. 11.30

Fra 3 år.

 

des
15
lør
Askeladdens jul @ Bærum bibliotek Høvik
des 15@15:00-15:45

Askeladdens jul er en familieforestilling – full av sang og musikk, humor og førjulsforviklinger. Askeladden har travle dager før jul, mye skal på plass, men hvor har det blitt av juletrefoten? Kan Heksa og Trollfar hjelpe Askeladden ut av førjulsknipa, eller vil de bare gjøre ting verre? Forestillingen er gratis og passer for barn fra ca. 3 år og deres familier. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

Translate »