Hva skjer?

feb
27
ons
Foredrag: Torgrim Eggen om Kraftwerk @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 27@18:00-19:30
Foredrag: Torgrim Eggen om Kraftwerk @ Bærum bibliotek Bekkestua

Torgrim Eggens bok «Kunstrock» består av tre fortellinger om band/artister fra 1970-tallet, knyttet til undersjangeren «Art rock». I februar 2018 gjestet han Bekkestua bibliotek og fortalte om David Bowie og hans kunsteriske periode i Berlin, i oktober var Eggen tilbake med fortellingen om Roxy Music. Denne gangen skal tyske Kraftwerk under lupen, når vi blir servert tredje og siste del i denne spennende foredragsserien om en av populærmusikkens mest kreative perioder. Eggen forteller både med egne ord, og via lyd og bilder fra bandets karriere, med utgangsboken i boken.

Forfatteren Torgrim Eggen (født 1958) har bakgrunn både som musikkjournalist, musikkavisredaktør og som utøvende musiker. På begynnelsen av 1980-tallet var han et av de sentrale medlemmene i den norske nyrock-gruppa The Cut, som hentet mye inspirasjon fra nettopp disse artistene. Kunstrock er en musikkbok som går fra det biografiske til det musikkfaglige, som berører både kunsthistorie og politikk, som setter disse tidløse nyskaperne inn i den rammen de gjør krav på.

Om «Kunstrock»:

Kunstrock består av tre fortellinger fra det merkverdige 1970-tallet. Den tredje rockgenerasjonen besto av litt andre typer enn de to foregående. Det var folk fra i hovedsak møblerte hjem, med velfylte bokhyller og ekte kunst på veggene. De betraktet rockmusikk som en visuell kunstform like mye som et musikalsk håndverk. De iscenesatte seg selv. De påvirket og inspirerte hverandre. Gjennom å finne en posisjon der man skuet bakover og fremover samtidig, lagde de popmusikk som virker fullstendig ny og dristig over 40 år etter. I Kunstrock blir vi nærmere kjent med Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie.(Hentet fra Cappelen Damms nettsider)

For å låne «Kunstrock», trykk her.

mar
7
tor
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 7@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

mar
16
lør
Konsert med Lena og Hedvig «Fra barokk til tango» @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 16@13:00-14:00
Konsert med Lena og Hedvig "Fra barokk til tango" @ Bærum bibliotek Bekkestua

Lena Rist-Larsen og Hedvig Holst inviterer til en konsert med forrykende samspill mellom saksofon og trekkspill!

Gled dere til en fantastisk konsert som tar dere med fra vakker melodiøs barokkmusikk til fyrrig tango! Disse ytterpunktene har mer til felles en man skulle tro! Her er det følelser og lidenskap fra  flere århundre, gjenskapt av to meget engasjerte damer!

Saksofon og trekkspill  er velkjente instrumenter  med en  lang samspilltradisjon i Norge. Vi viderefører denne tradisjonen på vår måte, med et varierte og velklingende program.Av komponister vil vi bl.a. presentere: Telemann, Bach, Piazzolla og Rodríguez.Hedvig og Lena er utøvende frilansmusikere. De virker både som duo, solister og engasjement i ulike orkestre og teatre. Utover dette er begge pedagoger i Kulturskolen i Bærum.

Vedlagt ligger det en smakebitvideo fra vår konsert, slik at dere får et inntrykk av hva dere kan vente dere!

Lena og Hedvig Video

mar
30
lør
Lørdagskonsert: Numa Edema @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 30@13:00-13:30
Lørdagskonsert: Numa Edema @ Bærum bibliotek Bekkestua

Lørdag 30.mars er vi stolte over å kunne få presentere Numa Edema på Bekkestua bibliotek. Numa har hatt flere radio-hits og store opptredener på TV, og er kjent for sin fantastiske stemme og stemningsfulle soul- og folkinspirerte musikk. Dette vil du ikke gå glipp av! Se Numa Edema med sangen «Delta Man» i videoen under.

Numa Edema er en norsk sanger og låtskriver fra Oslo. I 2015 debuterte han med sin første singel, «Delta Man». I 2016 gav han ut sin første EP, Atlantis. og sitt første album The Hourglass. Etter sin første albumutgivelse har han opptrådt på blant annet Lindmo, TV-aksjonen og under medaljeseremonien til VM i skiskyting 2016 på Universitetsplassen. Han opptrådte også i anledningen av Nobels Fredspris, 2016.

I 2017 ble Edemas første album The Hourglass gjenutgitt av Wildflower, plateselskapet til den amerikanske folk/popartisten Judy Collins i forbindelse med en turné med Judy Collins og Stephen Stills (kjent fra gruppene Crosby, Stills & Nash, Manassas (band), Buffalo Springfield og The Rides), som han varmet opp for. (wikipedia)

apr
27
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 27@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer!

 

 

 

mai
25
lør
«Geitekillingen som kunne telle til ti» med Akershus teater @ Bærum bibliotek Høvik
mai 25@15:00-15:45

I samarbeid med Høvik Verk vel og Høvik biblioteks venner inviterer vi til musikalsk forestilling for barn – med Akershus teater. Forestillingen er «Geitekillingen som kunne telle til ti» av forfatter Alf Prøysen. Prøysen er forbundet med Høvik fordi han ga ut sin første bok på forlaget Høvik bok og papirhandel – dagens Høvik bokhandel. Forestillingen er gratis og passer for barn fra 3 år.

Translate »