Hva skjer?

okt
25
tor
Ungplugged – Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@18:00-20:00
Ungplugged - Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Ungplugget-konsert på biblioteket

Silje Halstensen er vokalist og låtskriver i bandet Bendik. Med sin kraftfulle elektropopmusikk og personlige tekster på norsk, har Silje turnert land og strand, spilt på by:larm og Roskilde – og blitt nominert til Spellemann og P3 Gull. Nå kan du møte Silje sammen med tre unge, lokale musikktalenter på ditt bibliotek. Gjennom UNGPlugged løfter biblioteket fram morgendagens stjerner. Bli med og oppdag det unge gullet du har rett i nærheten!

UNGPlugged er et samarbeidsprosjekt med Fylkesbiblioteket i Akershus og Akershus Musikkråd. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Vil du delta i workshop og spille konsert med Silje Halstensen?

Vi er på jakt etter tre unge, lokale låtskrivere i alderen 15-25 år. Gjennom workshopen vil Silje komme med veiledning og gode råd innen låtskriving! Etter workshopen vil alle de tre utøverne få opptre alene eller sammen med Silje Halstensen.

Ta kontakt for mer informasjon:

e-post: josch@barum.folkebibl.no       Tlf: 67 50 96 36

okt
30
tir
Geitekillingen som kunne telle til ti – med Akershus teater @ Bærum bibliotek Høvik
okt 30@10:30-11:00

Akershus teater spiller den musikalske forestillingen Geitekillingen som kunne tellet til ti.

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

Forestillingen spilles både kl. 10.30

Fra 3 år.

 

okt
31
ons
Audun Molde om kjente plagiatsaker i pophistorien @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 31@18:00-19:30

Audun Molde om kjente plagiatsaker i pophistorien

Forfatteren av den kritikerroste boken «Pop: en historie», Audun Molde, kommer for å fortelle om kjente plagiatsaker i popmusikkhistorien. Han vil også spille av lydklipp så du kan bedømme selv. Var det inspirasjon – eller tyveri? Audun Molde er en norsk musikkviter, førstelektor og sakprosaforfatter. Han arbeider ved Westerdals Oslo ACT som fagansvarlig for populærmusikkstudiet, og har skrevet flere fagbøker: «WOW! Populærmusikkens historie», «Akkordboka» og lærebokverket «Ekko».

Om «Pop: en historie»:

Dette er en historie om popmusikken, gjennom 200 år – fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri.

Det er en fortelling om immigrasjon, slavehandel, urbanisering, kriger og revolusjoner. Om segregering, klasseskiller, kjønnsforskjeller, religion, rase, smak, rikdom og fattigdom, høyt og lavt. Om de folkekjære underholderne, og om de som gjorde popmusikk til en kunstform. Om innovatører og oppfinnere. Om rebeller og tradisjonsbærere. Om utviklingen og opprinnelsen til de ulike sjangrene, fra vårt århundre og helt tilbake til den industrielle revolusjon. Om visjonære idéer og lykkelige tilfeldigheter. Om inspirasjon og om hvordan kulturuttrykk ofte finner helt uventede veier.

Dette er en historie kronologisk fortalt i real time om popmusikken og om skaperne av den; fagfolk, arbeidsfolk, forretningsfolk, kolleger, rivaler, håndverkere, kunstnere, stjerner, ikoner. Kvinner og menn som har skrevet, produsert, sunget, spilt og solgt sanger som har påvirket mennesker over hele verden. (Hentet fra Cappelen Damm)

For å låne «Pop: en historie» trykk her!

 

nov
3
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 3@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

nov
8
tor
Kunstrock – Roxy Music ved Torgrim Eggen @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 8@18:00-19:30

Kunstrock – Roxy Music ved Torgrim Eggen

Torgrim Eggens bok «Kunstrock» består av tre fortellinger om tre band/artister fra 1970-tallet, knyttet til undersjangeren «Art-rock». I februar i år gjestet Eggen Bekkestua bibliotek og fortalte om David Bowie og hans kunsteriske periode i Berlin. Denne gangen står Roxy Music på plakaten. Gå ikke glipp av del to i denne spennende foredragsserien om en av populærmusikkens mest kreative perioder. Kunstrock-foredragene bygger på Eggens bok «Kunstrock» og krydres med refleksjoner, anekdoter, bilder, video og lydklipp.

Forfatteren Torgrim Eggen (født 1958) har bakgrunn både som musikkjournalist, musikkavisredaktør og som utøvende musiker. På begynnelsen av 1980-tallet var han et av de sentrale medlemmene i den norske nyrock-gruppa The Cut, som hentet mye inspirasjon fra nettopp disse artistene. Kunstrock er en musikkbok som går fra det biografiske til det musikkfaglige, som berører både kunsthistorie og politikk, som setter disse tidløse nyskaperne inn i den rammen de gjør krav på.

Om «Kunstrock»:

Kunstrock består av tre fortellinger fra det merkverdige 1970-tallet. Den tredje rockgenerasjonen besto av litt andre typer enn de to foregående. Det var folk fra i hovedsak møblerte hjem, med velfylte bokhyller og ekte kunst på veggene. De betraktet rockmusikk som en visuell kunstform like mye som et musikalsk håndverk. De iscenesatte seg selv. De påvirket og inspirerte hverandre. Gjennom å finne en posisjon der man skuet bakover og fremover samtidig, lagde de popmusikk som virker fullstendig ny og dristig over 40 år etter. I Kunstrock blir vi nærmere kjent med Roxy Music, Kraftwerk og David Bowie.(Hentet fra Cappelen Damms nettsider)

For å låne «Kunstrock» trykk her!

des
15
lør
Askeladdens jul @ Bærum bibliotek Høvik
des 15@15:00-15:45

Askeladdens jul er en familieforestilling – full av sang og musikk, humor og førjulsforviklinger. Askeladden har travle dager før jul, mye skal på plass, men hvor har det blitt av juletrefoten? Kan Heksa og Trollfar hjelpe Askeladden ut av førjulsknipa, eller vil de bare gjøre ting verre? Forestillingen er gratis og passer for barn fra ca. 3 år og deres familier. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

Translate »