Hva skjer?

jun
1
lør
Sommerbokbingo 2019 @ Bærum bibliotek
jun 1@10:00-aug 31@21:00

Mann med bok på plenLesekonkurranse for voksne!

Tar du utfordringen? Kom inn en av våre avdelinger og hent et skjema eller last det ned her. Ved å levere inn et ferdig utfylt skjema er du med i trekningen av fine bokpremier.

Slik gjør du:
Fyll inn forfatter og tittel i bingorutene ettersom du har lest. Du kan fylle ut en rad loddrett, vannrett eller diagonalt. Er du en superleser, kan du fylle ut ALLE rutene (det blir 24 bøker tilsammen). Det er kun lov å bruke én bok én gang. For lesere fra 15 år. Vi har en annen lesekampanje for barn, som heter Sommerles. Se mer info under  «Hva skjer».

Trenger du boktips for å komme igang? Kom innom en av våre avdelinger og spør en av oss i skranken, eller se under «Vi anbefaler», der finner du mange bokanbefalinger.

Synes du det er vanskelig å finne bøker til noen av kategoriene? Her er tips til nettsider du kan oppsøke:
PRISVINNER: https://bokelskere.no/litteraturpriser/
FILMATISERT:  https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/film/filmatiseringer
HANDLINGEN LAGT TIL ET STED DU VIL BESØKE: https://bokelskere.no/omtalte_steder/
UT AV KOMFORTSONEN: Her kan du for eksempel velge en ny sjanger, en science fiction-roman, en tegneserie, en biografi eller en bok av en forfatter du ikke har lest noe av tidligere.
ANBEFALT AV EN BIBLIOTEKAR: Gå inn på https://barum.folkebibl.no/category/vi-anbefaler/anbefalinger-voksne/ og finn en bok, eller send oss en epost og spør om vi kan sende deg en bokanbefaling.
Eller enda hyggeligere – kom innom en av våre avdelinger!

For å være med i trekning av premier, må skjemaet innleveres innen 31. august 2019.
GOD SOMMERLESING!

 

jun
20
tor
Forfattertreff med Bård Torgersen og Nikolaj Frobenius @ Bærum bibliotek Rykkinn
jun 20@18:00-19:00

Stemmer fra den tøffe tiden. Et møte med forfatterne Bård Torgersen og Nikolaj Frobenius. Begge kritikerroste og anerkjente forfattere. Med oppvekst på Rykkinn på 70-80-tallet. Det var i den tiden pressen i små og store kriminalsaker gjerne skrev at gjerningspersonen var bosatt på Rykkinn

I løpet av det siste året har både Torgersen og Frobenius kommet med romaner der hovedpersonene erindrer sin barne- og ungdomstid med narko og vold på Rykkinn. Torgersen med «Lengter knuser slår» og Frobenius med «Kongonotatene». Åstedet for mye av dramatikken er Bjørnebærstien. Romanene er ikke selvbiografiske. Men de henter opp det vonde fra et miljø med mange unge døde.

Et minnesmerke? Et spark til det etablerte som sviktet disse ungdommene?

Translate »