Hva skjer?

sep
5
tor
Inspirasjonskveld: Om søm og omsøm @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 5@18:00-19:30

Har du lyst til å lære mer om gjenbruk og redesign? Har du gamle plagg som trenger nytt liv?
Velkommen til en inspirasjonskveld om søm og omsøm. Jorunn Sørensen fra Gnål & Tråd gir deg sytips. Denne kvelden følges opp med syverksted 10. og 17. oktober.

sep
6
fre
«Byggeklossene vi og verden er laget av» med Anja Røyne @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 6@12:00-13:00

Mennesker består av grunnstoffer – for eksempel det samme karbonet som i bensintanken på bilen og jernet vi lager togskinner av. Historien om den menneskelige sivilisasjon er også historien om hvordan vi har lært å forme planetens materialer til vår egen nytte. Hvor lenge kan denne suksesshistorien fortsette? Forsker, foreleser og Brageprisvinner Anja Røyne gir deg svaret i dette foredraget.

 

 

sep
16
man
Digital festival i uke 38 @ Bærum bibliotek Bekkestua og Sandvika
sep 16@10:00-sep 19@16:00

Logo Digital festivalDigital festival i samarbeid med Seniornett Bærum og Fylkesbiblioteket i Akershus.
Program og dager er ennå ikke fastlagt. Se våre nettsider for mer informasjon når det nærmer seg.

Her kan du lese mer om festivalen på Seniornetts sider: https://www.seniornett.no/digital-festival-2019/

sep
19
tor
Lokale stemmer: «Vi var barn i Bærum under krigen» @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 19@18:00-19:30

I 2018 ga Randi Dønnum Olerud ut boka Vi var barn i Bærum under krigen. Her har hun samlet historier fra 23 personer som alle har ulike minner fra sin barndom i Bærum under 2. verdenskrig. Hun vil presentere noen av historiene fra boka, og kanskje vil også noen av de som har bidratt med historier dukke opp?

sep
26
tor
Barna i fokus: Barneoppdragelse og klesbyttemarked @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 26@18:00-20:00

Et friskt og lærerikt møte med Elisabeth Gerhardsen, en erfaren spesialist i barnepsykologi. Hennes bøker er populære i bibliotekene.  Det blir også klesbyttemarked med barneklær. Vi støtter klimakampen og går for gjenbruk! Vi bytter plagg mot plagg. Ta med rene og pene barneklær. Rykkinn Frivilligsentral hjelper til med det praktiske.

 

okt
4
fre
«Roma- piazzaenes by» med Hugo Flaten @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 4@12:00-13:00

Ingen annen by har flere plasser enn Roma. Foredraget tar for seg livet, før og nå, på og rundt de viktigste og mest populære piazzaene. Bli kjent med historiene, mytene og anekdotene som skjuler seg der. Hugo Flaten er lege, forfatter og Roma-entusiast.

okt
10
tor
Verdensdagen for psykisk helse @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 10@10:30-19:30

«Gi tid!» og «Hverdagsglede» –  dette er temaer for årets Verdensdag for psykisk helse

I Bærum står en arbeidsgruppe sammensatt fra forskjellige tjenestesteder for planleggingen, og feiringen tar utgangspunkt i den nasjonale satsingen «Hverdagsglede – 5 grep for økt hverdagsglede – å være oppmerksom, være aktiv, fortsette å lære, knytte bånd og gi». Dette er verktøy som kan gi et løft i hverdagen, skape gode hverdagsopplevelser og bidra til endring og økt livskvalitet. Ofte kan små justeringer føre til store endringer.

På Bekkestua vil det være flere arrangement som tar sikte på å nå spesifikke grupper denne dagen, – spebarns- og småbarnsforelsre, seniorer og ungdom og deres foreldre.

Mye er fortsatt på planleggingsstadiet, og programmet blir oppdatert etterhvert. Alle arrangementene foregår i Salen og er gratis. Velkommen!

okt
12
lør
Kunnskap på lørdag: Norges forhold til Kina @ Bærum bibliotek Høvik
okt 12@15:00-16:15

Forfatter og tidligere NRK-korrespondent Torbjørn Færøvik har i en årrekke reist i og skrevet om Kina. Denne lørdagen innleder han om Norges forhold til dette store landet og myndighetene der. Arrangementet er i samarbeid med Høvik biblioteks venner som serverer kaffe, te og kjeks. 

okt
24
tor
«Inni er vi alltid unge» med Sissel Gran @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 24@18:00-19:00

I dette foredraget deler Sissel Gran sine personlige tanker om aldring mens hun beveger seg mot en ny fase i livet. Kan vi, gjennom å nærme oss temaet aldring, greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt? Kanskje finnes det noen uventede gleder å hente i aldringsprosessen? Billetter kr 50,- selges på biblioteket i Sandvika fra 23. september. Ingen reserveringer.

okt
25
fre
På talefot med Hege Duckert – om «Summen av små ting» @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@12:00-13:00

Hege Duckert

Summen av små ting. Fra symaskin til selfiestang: 25 ting som forandret Norge

Her får vi Norges nyere historie fortalt gjennom 25 ting! Hege Duckert viser oss hvordan 25 hverdagsgjenstander har vært med på å forme oss, fra jappetida på 80-tallet og fram til i dag.Hun forteller om ting og vaner som sniker seg inn i livene våre og endrer oss. Bak fortellingene om helt konkrete ting som Kim Frieles brudekjole, Anne-Kat Hærlands vin og Jens Stoltenbergs sykkelhjelm, ligger større endringer i det norske samfunnet: åpenhet, likestilling, oljerikdom og høyt forbruk.

Hege Duckert har funnet frem til 25 ting som har preget oss, og som de fleste vil huske med et smil, fordi de er blitt en del av hverdagen vår.

Arrangementet foregår i Gråsonen og er gratis. Boksalg ved Høvik Bokhandel. Velkommen!

nov
1
fre
«Hvitekrist» med Tore Skeie @ Bærum bibliotek Sandvika
nov 1@12:00-13:00

Lovordene har vært mange siden bokutgivelsen i 2018 og nå kommer Tore Skeie til Sandvika for å fortelle om vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Foredraget gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i en større europeisk sammenheng.

nov
2
lør
Grønn lykke gjennom antiforbruk @ Bærum bibliotek Høvik
nov 2@15:00-16:15

Forbrukersamfunnet skulle gjøre oss lykkeligere og verden bedre, men dette er en bløff, mener Bjørn Stærk, kjent skribent i bl.a. Aftenposten. Dette foredraget handler om de mørke sidene av forbrukersamfunnet og om hvorfor vi heller bør tenke som antiforbrukere: kjøpe holdbare, reparerbare og etisk produserte produkter som er gode både for miljøet, for andre mennesker og oss selv. Boksalg og signering. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

nov
7
tor
Foredrag: Musikk og hjernen @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 7@18:00-19:30
Foredrag: Musikk og hjernen @ Bærum bibliotek Bekkestua

Are Brean og Geir Olve Skeie kom i vinter med boken “Musikk og hjernen”, der de utforsker hvordan musikk påvirker oss mennesker, fra livets begynnelse til slutt.

Musikk kan stimulere og endre hjernen vår, og via musikken kan vi kjenne på mange sterke følelser. Hvordan lytter vi til musikk, og hva skjer egentlig når vi skal bearbeide tonene vi hører?

Forfatterne har en solid faglig bakgrunn innenfor begge fagfelt: i tillegg til at de er nevrologer, er Skeie utdannet musiker, og Brean er førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole. Til Bekkestua kommer de med både toner og ord i kofferten, da Skeie som en del av foredraget også skal spille musikk selv.

nov
8
fre
På talefot med Robert Mood: Møter med mennesker @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 8@12:00-12:45

Robert Mood forteller om mennesker han har møtt 

Robert Mood overtok vervet som President i Røde Kors høsten 2017. Han er en høyt dekorert General i Forsvaret og tidligere leder av mange internasjonale oppdrag for FN og NATO. Med mange års ledererfaring  som spenner fra drift og omstilling – via ubevæpnet opptreden i dramatiske omgivelser til kampsituasjoner, byr Robert Mood på refleksjoner om grunnlaget for seier og suksess.

Når han kommer til Bekkestua vil han dele noen av sine erfaringer, fortelle om møter med forskjellige mennesker, – ofte i dramatiske situasjoner og med etiske dilemmaer: Hva er viktig når du står midt oppe i krisen og dramaet?

Robert Mood formidler sitt buskap med stor innsikt og intensitet. Han er tildelt Fritt Ords ærespris for sin åpenhet som toppleder i Forsvaret.

Arrangementet er gratis og foregår i Gråsonen. Velkommen!

 

 

 

 

 

Translate »