Hva skjer?

mar
27
ons
Hvordan lykkes med eksamen @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 27@18:00-19:00

​Ønsker du gode karakterer på eksamen? Å lykkes med eksamen handler ikke bare om å være smart. Faktisk mener psykologer at så mye som 70 % av det vi lærer skyldes studieteknikk og motivasjon. I dette foredraget forteller forfatteren av boka «Superstudent», Olav Schewe deg hvordan du kan huske 30 % mer fra det du leser, halvere tiden det tar deg å pugge, samt mange andre råd for å utnytte tiden maksimalt før og under eksamen.

 

apr
3
ons
Oldemors planter arr. av Bærum Hagelag @ Bærum bibliotek, Bekkestua
apr 3@19:00-21:00

Vi skal tilbake til «de glade 30-åra» med hager hvor det dufter syrin og jasmin…

Tellef Lund fra Tjøme hagelag tar oss med tilbake til sin oldemors hage. Peoner, vårfloks, astilbe, løyntnanshjerte og akeleier. Plantenavn som vekker minner fra oldemors tid og en stor, deilig hage med blomsterflor fra mai til september. Vi skal tilbake til «de glade 30-åra» med hager hvor det dufter syrin og jasmin, og gamle stauder som praktkrage, astilber, peoner og akeleie omkranset singelganger og grønne plener. Vi får også følge oldemor på dans på flere av de gamle sommerpensjonatene på Tjøme, og lytte litt til datidens musikk. Her blir det mye nostalgi.

Det blir også kaffe og kaker, hageprat og mulighet til å låne bøker fra lagets eget bibliotek.  Se www.Bærumhagelag.no eller Facebook for oppdatert informasjon.

Arrangør Bærum hagelag. Møtet er åpent for alle og koster kr 50.

 

apr
4
tor
Foredrag: «Hemmelige hytter» med Marius Nergård Pettersen @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 4@18:00-19:00
Foredrag: "Hemmelige hytter" med Marius Nergård Pettersen @ Bærum bibliotek Bekkestua

Marius Nergård Pettersen har skrevet flere bøker om vår nære natur, og de små eventyrene den kan by på. Hans nyeste bok handler om hemmelige hytter, som finnes over hele Norge.

Han kommer til biblioteket på Bekkestua for å gi oss historien til noen av disse hyttene; hva de ble brukt til og hvem som brukte dem. Og kanskje avslører han hvor noen av hemmelighetene befinner seg? Det får du bare vite hvis du kommer på foredraget i Gråsonen.

Forfatteren vil selv ha med bøker for salg etter foredraget.

Naturlige variasjoner dominerer klima. Arr. av Klimarealistene i Asker og Bærum @ Bærum bibliotek, Bekkestua
apr 4@19:00-20:30

Ole Henrik Ellestad holder foredrag for Klimarealistene i Asker og Bærum

Klimaet har alltid variert av naturlige årsaker. Men FNs klimapanel (IPCC) har siden 2001 konkludert med at mer enn halvparten av oppvarmingen de siste 150 år har vært menneskeskapte. Dette er tvilsomt ettersom fossile CO2-utslipp bare kan ha hatt nevneverdig effekt etter 1950. Men da våre CO2-utslipp begynte å øke markant sank temperaturen frem til 1975. I dette mønsteret fra vår nære fortid gjenfinner vi imidlertid en rekke systematiske variasjoner over tiår av solaktivitet, vinder og havstrømmer som påvirker bl.a. isforhold i Arktis, vær og klima. Variasjoner i El Niño, Nord-Atlantiske vindmønster (NAO), Golfstrømmen og Stillhavet (PDO) er noen kjente naturlige variasjoner som blir omtalt i foredraget.

Ole Henrik Ellestad er utdannet cand. real i fysikalsk kjemi innen infrarød stråling og molekyler. Han har vært forskningsdirektør ved SINTEF Oslo (tidl. SI) og professor i kjemi ved Universitetet i Oslo, adm. dir, ved Norsk Regnesentral og områdedirektør for naturvitenskap og teknologi ved universiteter og høyskoler i Norges forskningsråd.

Foredraget er nr. 6 i en serie «Fakta om klimaet», arrangert av Klimarealistene i Asker og Bærum

Rekonstruksjon av klima i sveitsisk landskap (Sustenpass) under Romertidens varmeperiode (øverst) og i 1993 (nederst, der isbreene under Lille istid er markert med prikkede linjer)

 

 

 

apr
5
fre
F-ordet med Marta Breen @ Bærum bibliotek Sandvika
apr 5@12:00-13:00

Kvinner er ingen ny oppfinnelse. Det kan bare virke sånn i blant. I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo, fra suffragettene til 1970-åras abortkamp. Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

 

apr
11
tor
FOREDRAG: Eggets historie @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 11@14:00-15:00

Egg-utstillingErzébet K. Røkenes holder foredrag om eggets historie.

Egg-utstilling på Bekkestua fra lørdag 6. – fredag 12. april 2019.
Erzébet K. Røkenes har malt egg siden hun var 5 år gammel. I Ungarn, som er Erzébets fødested, er eggmaling betraktet som kunst og meget utbredt. I 2004 vant hun 1. plass i eggmaling på Folkemuseet på Bygdøy. Kunstneren sitter i biblioteket fra mandag 8. til fredag 12. april og selger egg kl. 13.00 – 15.00.

Peder Kjøs om angst @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 11@19:00-20:30

PsykologPortrett av Peder Kjøs Peder Kjøs, kjent fra blant annet NRK-serien “Jeg mot meg”, holder foredrag med utgangspunkt i sin nye bok Angst.

«Redsel er den naturlige reaksjonen på selvinnsikt. Det er skremmende å oppdage hvor liten du selv er, og hvor stor og farlig verden kan være. Denne redselen skjuler vi for oss selv. Bare slik kan vi leve gode liv. Men noen ganger kjenner vi likevel at noe truende lurer like utenfor den trygge sirkelen vi lever i. Redselen viser seg som angst – som en tilsynelatende irrasjonell frykt for noe vi vet er ufarlig, eller som en frittflytende, udefinerbar redsel.
Lysten til å bli kvitt angsten er forståelig. Men hva går du glipp av hvis du prøver å overse den?
I denne boken inviterer psykolog Peder Kjøs til en utforskning av hva angsten kan fortelle deg om deg selv og om det livet du lever. Med utgangspunkt i psykologisk teori og forskning, filosofi, kunst, litteratur og erfaringer fra sitt eget liv og som terapeut i mer enn tjue år tar han for seg angstens betydning og hvordan du kan håndtere den.» Forlagets omtale.

Billetter kr. 100 selges fra 25. mars. Kjøp på biblioteket på Bekkestua, på epost: barum@barum.folkebibl.no eller tlf: 67 50 96 00.
Boksalg ved Høvik bokhandel.

apr
24
ons
Foredrag: Siv Henningstad om bier og honning @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 24@18:00-19:00

Siv Henningstad er forfatter, livsstilsblogger og birøkter med bachelorgrad i ernæring. Onsdag 24. april kommer hun til biblioteket på Bekkestua med foredraget «Om bier og honning». Foredraget handler om bier og helseeffekten av å spise honning, samt Henningstads erfaringer som fersk birøkter. Gratis inngang.

mai
21
tir
«Foreldremagi: Fantasiens år» med Hedvig Montgomery. @ Bærum bibliotek Sandvika
mai 21@18:00-19:00

I mars kommer det ny bok i den populære «Foreldremagi»-serien! Denne gangen tar psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery for seg barn i alderen 3-6 år. I dette foredraget vil hun vise deg enkle steg for å lykkes som forelder, og svare på de vanligste spørsmålene om å oppdra barn i denne alderen. Du kan sikre deg plass ved å hente gratisbillett på biblioteket i Sandvika fra 15.april.

Translate »